At være mor uden fortrydelser

Skærmbillede 2016-03-06 kl. 23.31.27... er sgu nok svært at leve op til, men faktisk tror jeg der er en ting man absolut kan gøre, som mindsker antallet af fortrydelser væsentligt. Det har det i hvert fald gjort for mig. Nu skal du bare høre (læse).Jeg har fået en tremmeseng til Emsen, og den er jeg rigtig glad for. Min mor har også spurgt mig flere gange om Emsen ikke snart skal sove i sin egen seng. Jeg har ikke tænkt så meget over det, ikke før jeg fik besøg af en veninde forleden dag, og vi kom til at snakke om samfundet (og omgangskredsens) pres udefra.Det er utroligt hvor mange mennesker der synes de skal blande sig i mit personlige moderskab, og alle andres for den sags skyld. Og noget af det jeg oftest hører når jeg snakker med andre mødre, der følger min blog, det er at de fortryder at de ikke lyttede til sig selv, men i stedet lod sig presse af omgivelserne. Nu tænker jeg ikke specifikt på min mor, men på en hel masse mennesker i mit univers.Hvor lang tid skal du amme?Er det ikke normalt man stopper nu?Skal EJ ikke sove i sin egen seng nu?Skal EJ ikke snart have rigtig mad?Du skal vel ikke være sådan en der ammer til hun bliver 7 år vel?Må så små børn egentlig godt se Postmand Per? Tager de ikke skade af det?we are not workingDet skulle lige være omvendt. At jeg begyndte at snakke om folks vægt, rygevaner, søvnvaner, datingvaner eller lignende.Skal du ikke snart tabe dig lidt Jens?Synes du ikke du er lidt løs på tråden Mette?Har du tænkt på at det er voldsomt skadeligt for både dig selv og miljøet at du punser løs på de smøger der? Har du tænkt dig at blive ved med det?Træner du ikke lidt for meget Beate? Du skal jo have et sundt forhold til træning ikke?Poster du ikke lidt mange billeder af dine børnebør.... ej okay, det skal nok ikke komme fra mig.Jeg tror på at vi mindsker en masse fortrydelser i vores mother eller fatherhood, hvis vi lytter til os selv i stedet for at lytte til alle andre. Jeg har haft rigelig muligheder for at træne det der med at lytte til min egen stemme, senest med om Emsen skal sove selv eller ej.we cant help itDet er vigtigt for mig at have mig selv med i det jeg gør, faktisk i alt hvad jeg gør, både når det gælder mig selv og når det gælder min datter. Jeg er sindssyg glad for tremmesengen, men den bliver ikke brugt til at sove i om natten. Den bliver brugt som kravlegård og som "barnepige" når jeg lige skifter sengetøj eller lige skal på toilettet og har brug for at der ikke lige er væltede potteplanter eller væltede babyer rundt omkring i lejligheden de 3 minutter jeg er væk. Emsen skal sove sammen med mig så længe det giver mening for os begge to. Det føles så trygt og så dejligt og så rart for både hende og mig. Hvorfor i alverden skulle jeg så lægge hende over i hendes tremmeseng? Det giver ingen som helst mening for mig.Så det kan godt være hele verden har en anden holdning, men det er nu engang mit barn, mig der er eksperten, og mig der skal mærke, eller ikke mærke, den knugende fortrydelse hvis jeg har valgt at ændre noget ved min måde at være mor på, blot fordi nogle andre mennesker trådte ind på min banehalvdel uden at være blevet inviteret. SåJeg ammer så længe det passer EJ og så længe det passer mig.Emsen sover med mig så længe det giver mening.Emsen får masser af "rigtig" mad, hun bliver bare stadig primært ammet.Jeg ved ikke hvad der er "normalt" når det kommer til amning og et 8 måneder gammelt barn. Jeg har ikke spurgt alle mødre i Danmark og lavet et gennemsnit, but feel free, så kan du måske fortælle mig om det er normalt eller ej.Og Emsen elsker postmand per. Jeg havde en holdning til børn og skærme inden jeg blev mor. Nu har jeg en anden. Postmand Per er fantastisk til at forvandle bilture fuld af skrig og gråd til helt rolige bilture med nydelse og grin og hygge. Desuden er det rart med en Postmand Per pause, især om morgenen, for så kan jeg tage et 14.53 minutter langt bad, og Emsen opdager slet ikke at jeg ikke lige er ved siden af hende.Lyder det ikke meget godt? Det der med ikke at fortryde? Er der noget du fortryder?  Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe