Rejsetips til Barcelona med Baby på 7 måneder (inkl feber baby)

IMG_3711I denne uge tog Emsen og jeg en tur til Barcelona. Jeg fik muligheden for at komme lidt væk, og Emsen er i forvejen vant til at være med mig på farten, så jeg tog min sejheds-dragt på, og tirsdag morgen læssede jeg klapvogn, kuffert, håndtaske og Emma Jo i slyngen, og så tog vi til Kastrup lufthavn.Jeg havde pakket minimalt. Jeg fuldammer stadigvæk, og jeg havde taget lidt grød med, men tænkte at jeg kunne købe mos i Barcelona. I håndbagagen havde jeg: 1 ekstra sæt tøj (man ved aldrig hvornår noget kravler op ad nakken)3-4 bleerVådservietter fra Rema (ja jeg ved godt man skal brændes i helvede hvis man bruger vådservietter, men de virker altså for os når vi rejser, Emsen har aldrig haft rød numse, og dem fra Rema er gode, nå)2 stofbleer (man skal aldrig gå ned på stofbleer)2 stykker legetøj der ikke larmer. Jeg synes et er vigtigt at tage lidt hensyn til de andre passagerer i flyet, så ikke noget der spiller musik eller rasler eller klikker eller lign.IMG_3582Baby og propper i ørerneEmma Jo har fløjet 4 gange inden denne tur, så hun har prøvet det før, og hun er trænet og dygtig. Hun charmer sig som regel ind på alle medpassagerer, og vi har endnu ikke haft propper i ørerne. Jeg ammer hende når vi lander og letter, og som backup har jeg en flaske vand med (bare en alm. Kildevæld voksenflaske, hun kan sagtens drikke af den). Som ekstra back-up plejer jeg at købe en bøtte frugt i lufthavnen, med melon, vindruer (husk at skære eller tygge dem i mindre stykker så de ikke ryger galt i halsen), ananas og jordbær. Dem kan hun godt lide at tygge på. Jeg har selv prøvet at føle at mit hoved var ved at eksplodere fordi jeg ikke fik trykudlignet, så jeg gør alt hvad jeg kan for at Emsen ikke skal opleve det samme. IMG_3591Hele vejen til Barcelona sov Emsen ikke, og hun havde heller ikke sovet om morgenen, så hun endte med at sove i taxaen på vej ind til Barcelona fra lufthavnen. Der er en lov i Barcelona om at babyer ikke behøver sidde i autostol i urban-områder, og det inkluderer også lufthavnen. Så Emsen sad bare på mit skød i slyngen og vi nød solen og en lille lur på vej ind til vores lejlighed.IMG_3600Som regel, når jeg rejser, så lejer jeg en hel lejlighed gennem airbnb. Det havde jeg også gjort denne gang. Enten prioriterer jeg en lækker udsigt, at der er badekar eller spafasciliteter, at der er terasse eller at det ligger centralt. Jeg kan godt lide at føle mig lokal når jeg rejser, og jeg handler gerne i supermarkeder og møder de lokale i stedet for at bo i et eller andet turisthelvede fyldt med svenskere og tyskere osv. (no offense, jeg er selv halvt tysk, men du ved hvad jeg mener).IMG_3611Desværre blev den første nat noget nær et mareridt. EJ græd og græd og jeg anede ikke mine levende råd. Ingen af os lukkede et øje hele natten, og jeg nåede både at blive ked af det, sur, vred, irriteret og frustreret. Det værste jeg ved er når jeg ikke kan trøste Emsen, og nogen gange bliver jeg frustreret på hende, og så må jeg lade hende ligge et sikkert sted (så hun ikke kan falde ned/slå sig) og gå ud og tælle til ti og komme ind igen. Så det gjorde jeg, men intet hjalp. Da det blev nogenlunde morgen, pakkede jeg hende i klapvognen, og vi gik en tur i nærområdet (omkring Ramblaen). Først henover middag lukkede hun øjnene lidt, og jeg besluttede mig egentlig for at tage hjem igen, for jeg magtede ikke flere dage uden søvn.IMG_3627Det viste sig at være sydom på vej, ikke kun for Emsen men også for mig, så det manglende overskud hos os begge skyldtes en ordentlig omgang forkølelse. Da det gik op for mig fik jeg akut dårlig samvittighed over ikke at have rummet og støttet Emsen nok, for nu vidste jeg pludselig hvad der var galt. Jeg har på fornemmelsen at det ikke er sidste gang i vores liv at det er sket. Så på grund af feber besluttede jeg mig for at blive. Jeg pakkede Emsen godt ind, gik ned i supermarkedet og handlede ind til resten af ugen, vel vidende at den meget vel kunne foregå under dynen med Postmand Per på repeat.IMG_3677Men allerede dagen efter fik EJ det lidt bedre, og vi mødtes med min veninde og havde en dejlig dag. Barcelona er utrolig børnevenlig. Hver gang jeg har stået i kø i en butik eller i et supermarked er det helt naturligt for folk at vi (baby og jeg) skal foran i køen. Modsat Danmark hvor man skal hæve stemmen og nærmest skælde ud på raske, fuldt ud funktionelle unge mennesker, for at få en plads til barnevognen i elevatoren ned til metroen. I Barcelona er der kæmpe respekt omkring børnefamilier.IMG_3676 IMG_3646Emsen charmede ALLE! Gamle damer kom hen og ”hola” snakkede og smilede og sagde en masse søde ting på spansk jeg ikke forstod et kuk af, men jeg nikkede og smilede og fangfede godt kærligheden i det. Tjenerne på cafeerne stoppede op og snakkede med hende, og børn, især en lille dreng på en cafe, var helt forelsket, og Emsen elsker andre børn, så hun var i himlen. Det endte med at blive en rigtig rigtig dejlig dag.Nat og EJ kigger på skaterdudesI dag mødtes vi med Nat (min veninde) igen og det var bare så dejligt at spise morgenmad sammen og blive sendt godt af sted. I taxaen på vej ud til lufthavnen fik vi lige set lidt hav og lidt palmer, så jeg nåede lige at få følelsen af at have været en smule turist også. Da vi kom ud til lufthavnen, og havde tjekket bagage ind, kom vi op til sikkerhedskontrollen. Alle sikkerhedsfolk vi mødte kiggede forbavset på mig og sagde ”you are alone?” mig: ”yes?” dem: ”oh, you don’t have anyone to help you?” mig (smilende): ”No no, it’s okay, it’s just me and her” Dem: ”oh, you don’t have friends who can come and help you?” mig: ”non o, it’s fine” dem: ”okay, you just call me if you need A N Y help, okay?” Mig: ”yes yes, thank you”. Det er åbenbart virkelig en prøvelse at gå de der 18 meter igennem sikkerhedskontrollen, tage sko af og tage sko på igen, når man har et barn med i en slynge. Men jeg nød omsorgen i alle mine celler, det var så dejligt. I det hele taget har vi fået så meget skøn positiv opmærksomhed når vi er gået rundt i gaderne. Jeg så ikke en eneste anden med baby i slynge, kun et par enkelte mødre og fædre med bæreseler, og jeg gætter på at man ikke er så vant til at se slyngebørn i Barcelona, for vi var dagens show på gaden, og mange kom forbi og kom hen og snakkede med Emma Jo. Det var en fest.IMG_3678Så ja, vi overlevede feber og Emma Jo og jeg fandt hinanden igen trods frustrationer og magtesløshed. Da vi fløj hjem i dag sov hun det meste af vejen, og vi hoppede i en taxa i København og kørte hjem. I Danmark er der ikke krav om at børn under 3 år skal sidde i autostol i taxaer, men man kan bestille en autostol hvis man er villig til at betale mellem 200 og 300 (er de sidste tal jeg har hørt, men hæng mig ikke op på det), for at de kører til centralen og henter stolen. Vi overlevede uden, og nu ligger min lille prutfis og sover, og jeg sidder op ad radiatoren af omklimatiserer efter et par dage i lunt vejr sydpå.IMG_3716IMG_3709 IMG_3727Man kan SAGTENS rejse alene med sin baby på 7 måneder, også inkl feber. Vi endte med at have en rigtig fin tur, og EJ var med i slyngen, pakket godt ind, og nød at komme lidt ud, selvom hun var syg og sløj. Men det bedste sted at sidde er nu på mine bryster, og Nat var en skøn guide, så jeg har fået fuld valuta for hver en øre. Fortæl om dine rejseoplevelser med din(e) baby(er) – lad os dele erfaringer. Hvad gør du f.eks når du skal rejse over-seas? Hvad pakker du med? Har du gode rejsetips? Del dem med os så vi kan blive kickass rejsemødre (og fædre)Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe