Hvor længe bliver du ved med at amme?

IMG_2922And so it has begun."Hvor længe bliver du ved med at amme?""Har du ikke ammet de 6 måneder man skal nu?""Du skal vel også snart stoppe med at amme?"Udover at amning er under "shaming-angreb", og at jeg derfor pr. automatik får lyst til at amme EJ til hun bliver 7 år, bare fordi jeg kan, så er folk (ofte nogen jeg slet ikke kender ret godt, men synes at min amning er et godt small-talk-emne) virkelig optagede af hvor længe jeg (dog) har tænkt mig at amme min datter.1de0f2acf8aedce10452f218ef31502fPrø'li'å'hør'her. Jeg ammer hende så længe det giver mening for Emma Jo og for mig. Jeg gider ikke skrive et indlæg om alle de sundhedsmæssige fordele ved amning, dem kan du selv google. Jeg gider heller ikke bruge meget mere end denne sætning på at fortælle at der er en grund til at amning anbefales noget længere end 6 måneder. Jeg gider egentlig heller ikke hidse mig op over spørgsmålene, for jeg har helt fred med at Emsen bliver ammet så længe det giver mening for os begge to. Punktum.Men Anne, hun skal jo også have rigtig mad? Ja ja, bevares, det får hun da også, men hun gider bare ikke grød og mos. Ikke meget mere end et par skefulde. Hun gider til gengæld godt tygge i agurker og gulerødder og er interesseret i ALT hvad jeg spiser (jeg spiser ikke grød og mos). Så Emsen spiser 99% brystmælk, og jeg har smagt det, det smager fint. Og hun er bestemt ikke et underernæret barn, hun har alle de elastikker om håndleddene og lårene som hun skal have.Skærmbillede 2016-01-17 kl. 18.59.03Der er for mig forskel på når folk spørger nysgerrigt, og når folk spørger med et hævet øjenbryn (jo, fordømmelse er både let og høre og læse - der er mange måder at spørge på). Nysgerrigheden gider jeg godt: "Hvor længe vil du amme Emsen?" men jeg gider ikke det hævede øjenbryn: "Hvornår har du tænkt dig at stoppe med at amme? Du skal ikke være en af de der langtidsammere, skal du?". Det er åbenbart noget af det værste man kan være. En der ammer i lang tid. Puha.Til gengæld synes jeg det er dejligt at vi ikke har større problemer i Danmark end at gå op i hvor lang tid andre mødre ammer deres børn (eller om de gør det på en bænk i en park). Hvis det er der vores bekymringer ligger, så kan jeg allerede nu spå en lys og lykkelig fremtid for landet.Halleluja og go' søndag!Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe