Mit netværk er mere end guld værd, sådan her har jeg bygget det op

tumblr_m7nm0cTmBs1qza249o1_400Noget af det vildeste ved at stå midt i orkanenes øje, det er at man ingenting ved. Man ved ikke hvor man selv lander, man ved ikke hvor resten af verden lander, og alt det man troede man vidste hvor var eller stod, det flyver rundt omkring en, imens man selv står helt stille et sted man slet ikke ved hvor er.Kære læser. En skønne dag udgiver jeg en bog om den rejse jeg befinder mig på lige nu. Mange ting kan jeg ikke dele lige nu (på grund min egen sikkerhed), men det betyder ikke at de ikke er vigtige og at de ikke skal deles en dag. There is a time and a place for everything. Men det betyder ikke at jeg ikke kan skrive om alt mulig andet. Så det gør jeg. Emsen sover, jeg har the på kanden og ro i hjertet lige nu.Jeg vil egentlig bare hylde netværket. Mit netværk. Og hvis du ikke har et stærkt netværk selv, så vil jeg på det kraftigste anbefale dig at styrke dit netværk. Jamen hvordan gør man så det? Det fortæller jeg dig lige om lidt. Lige nu oplever jeg så massiv en støtte fra mit megaseje og megastærke netværk, at jeg ikke engang ved hvordan jeg skal sætte ord på det. Alting går i den rigtige retning nu, ting lykkes, og jeg (og Emma Jo) er omgivet af en tyk ring af kærlighed. Der findes intet i verden jeg ville bytte ud med mit netværk. Jeg ved jeg skal tage ejerskab over at jeg selv har skabt det, men det skal ikke forhindre mig i at være både taknemmelig og ydmyg over at kende så mange handlekraftige og stærke mennesker, der er villige til at gå meget langt for at hjælpe en de knap nok kender (mig).Det var ikke meningen at dette blogindlæg skulle være sådan et "Sådan bygger du et stærkt netværk" indlæg. Men jeg ved at der sidder nogle læsere og tænker "jeg ved slet ikke hvordan man gør... hvordan man bygger et stærkt netværk". Og helt ærligt så har jeg sgu ikke den hellige gral til hvordan man gør, men jeg kan da fortælle hvad jeg gør, og så kan det være du kan bruge noget af det. Eller også kan du ikke.we have an off day"Hun er god at have i sit netværk"En dag talte jeg med en kvinde, der, efter min mening, fuldstændig har misforstået hvad et netværk er. Hun mente at "hun er god at have i sit netværk", men hun brød sig egentlig ikke om vedkommende. Et netværk er ikke et spil Pokémon kort hvor du bytter kort med Allan fra 3.B. Et netværk er din udvidede familie, din tribe, en levende organisme der er i konstant bevægelse. Noget der er større end "du skylder mig en tjeneste. Et netværk er noget du investerer i, putter tid, kræfter, kærlighed og pleje i, ned i en stor gryde, og noget af din indsats ser du aldrig igen og noget af din indsats kommer tifold tilbage igen. Den dag du starter med at tælle timer og tjenester, så spiller du Pokémon i stedet for at pleje dit netværke.we love our neighbours"Pay it forward"Giv. Hjælp. Del, og når du er færdig, så starter du bare forfra. Martin Thorborg har et gigant netværk, men han stopper aldrig med at dele og hjælpe og give. Nogle af de mest succesfulde mennesker jeg har i mit netværk, de har bygget sig op til at være store fordi de har givet og hjulpet og delt. Når folk gør det, så gider man rigtig gerne hjælpe dem. Jeg har folk der skriver til mig dagligt om jeg vil dele et eller andet på min væg "fordi du kender så mange mennesker Anne". Men det er ofte folk jeg slet ikke kender, eller folk der skriver med en forventning om at "selvfølgelig vil hun det", og som bagefter tillader sig at blive skuffede fordi jeg er nødt til at sige nej, ellers ville jeg udvande mit eget netværk. Det er også mit ansvar at beskytte mit netværk og passe på dem. At være seriøs med mit netværk. Men kommer nogen med en god sag eller en god attitude, så hjælper jeg hvor jeg kan med tid, økonomi eller mine platforme. Og det vil jeg aldrig holde op med. Som f.eks Lesbos-projektet, hvor Gry og jeg (og hele det fantastiske hold ildsjæle der var med, og alle jer der hjalp, og alle medierne der støttede op!), det gav mening, det hjalp og det samlede folk.tumblr_m8oqvcWVf41qza249o1_400"Be humble"Selvom jeg er stor fortaler for at vi skal stå ved vores eget lys, så er jeg også stor fortaler for ydmyghed. Jeg tror på mennesker kan rumme begge dele. Jeg så den første film om Justin Bieber, hvor hans manager udtaler at de vil være "the underdog" så længe de kan. Den bruger jeg tit for mig selv, særligt i forhold til mit netværk. At være "The Underdog". Jeg har ikke noget behov for at være den største, bedste og sejeste. Jeg har til gengæld et stort behov for at være mig selv, og nå ud til de rigtige mennesker. Jeg synes ydmyghed er fantastisk, men hellere ægte storhedsvanvid end falsk beskedenhed. Vær ydmyg, især overfor dem der følger dig. Jeg skrev engang en hyldest-mail til en der inspirerer mig. Men det jeg fik tilbage var alt andet end ydmyghed. Det var en lang mail om vedkommendes resultater, og hvordan jeg skulle leve mit liv hvis jeg ville opnå det samme. Den dag stoppede jeg med at følge vedkommende. Havde personen bare skrevet "Tusind tak" eller slet ikke havde svaret, havde jeg nok stadig fulgt vedkommende. Jeg kan godt lide ydmyghed (men skyd mig ikke ned de dage jeg også kan være en irriterende pralhals!).enhanced-buzz-29837-1366923275-19"Be honest"Min gamle morfar sagde at sandheden altid finder frem i lyset. Det tror jeg på helt inderst inde. Jeg kan sagtens stikke folk hvide løgne, jeg er på ingen måde hellig. Jeg tror bare på at sandheden altid er den man kommer længst med, og jeg har taget rigtig mange dybe indåndinger, og har valgt sandheden i svære situationer, og jeg er aldrig blevet mødt med andet end respekt og forståelse. Der er bare altid en årsag, og når vi fortæller den rigtige årsag til hvorfor ting er sket eller hvorfor vi kom til at snappe eller sige som vi gjorde, så møder vi som regel forståelse og omsorg.we chill with good friends"Folk husker dig aldrig for hvad du sagde, de husker dig for hvad du fik dem til at føle omkring sig selv"Vær en man husker. Folk husker hvad du fik dem til at føle. Det betyder ikke at du skal sidde og skamrose folk hver gang du møder dem, men prøv denne her lille sjove øvelse: næste gang du er til et event, så prøv at lade være med at snakke om dig selv, og i stedet have 20 (eller 30) spørgsmål klar til de mennesker du møder. Det her er noget jeg normalt underviser sælgere i, og det er noget af det allersværeste for folk der sælger: at de skal holde deres kæft når de snakker med kunderne. De skal stille spørgsmål og så skal de lytte. De skal ikke fortælle. Det samme gælder når det kommer til netværk.Jeg husker kun folk der har rørt mit hjerte, men det er mit job at søge ind til det der rører mig, og derfor stiller jeg en masse spørgsmål for hurtigt at få et billede af hvem jeg står overfor. Det resulterer i at jeg er så heldig hurtigt at komme ind på livet af rigtig mange mennesker, fordi jeg er nysgerrig og stiller spørgsmål. Her er nogle af de spørgsmål jeg elsker at stille, især fordi de svar jeg får er skidespændende at lytte til. Hvem gider høre mere på "hvad laver du så til daglig?"

 • Har du altid vidst at du ville arbejde med mennesker?
 • Hvem inspirerede dig til at tage den uddannelse/flytte til frankrig/starte op som selvstændig/blive mor?
 • Når ting bliver udfordrende, hvor søger du så styrke og inspiration henne (jo, det kan man sagtens snakke med fremmede om, nok ikke som det første spørgsmål, men hvis der er tryghed og tillid i samtalen, så spørg løs)
 • Hvad drømte du egentlig om at blive da du var barn?
 • Hvad har været de tre vigtigste afgørende faktorer for den succes du har opnået indtil nu?
 • Hvis du skulle give et råd til en der skulle starte den rejse du har været på, hvad er så det vigtigste råd? (og hvorfor?)
 • Hvem er du inspireret af?
 • Hvad får dig til at grine så meget at du tisser i bukserne?
 • Hvad får dig til at glemme tid og sted?
 • Hvad er egentlig det bedste ved din hverdag som kok/sælger/murer/montør/receptionist/coach/?
 • Den bog der har rørt dig mest?
 Og mange andre, det her er lige hvad jeg kunne komme på. Hvis du stiller spørgsmål som efterlader modtageren med en følelse af styrke og glæde, så er det også den følelse de forbinder med dig. Nu kan det lyde som om jeg bruger det her taktisk. Det kan jeg også sagtens finde på, men jeg spørger også fordi jeg rent faktisk er interesseret i at kende svarene. Det bedste jeg ved er mennesker og livshistorier og mønsterbrydere. Og især at dykke ned i hvilke strategier folk bruger for at komme igennem meget svære ting, hvordan man finder glæden når livet kan føles tomt, osv. Jeg kan lytte i timevis, og jeg elsker at falde i snak med folk i det offentlige rum. Det tror jeg folk kan mærke.enhanced-buzz-15632-1366923268-30"Let it go"Du vil møde idioter alle steder. På facebook, i de virkelige liv, blandt dine kunder. Man skal, efter min mening, skille sig af med rådne æbler. I starten af mit "online liv" fandt jeg mig i en masse shit fra en masse mennesker, og jeg fortalte mig selv at jeg skulle rumme alle mennesker. Det skal jeg ikke. Det har jeg hverken lyst eller rum til. Jeg har kun lyst til at rumme dem jeg har god energi med. Det betyder ikke alle skal være enige med mig, jeg kan godt lide en god debat, men jeg bryder mig hverken om at blive svinet til, talt ned til eller talt grimt til. Jeg har i mellemtiden fået et virkelig godt forhold til "blokér" knappen på facebook, og jeg ved også at jeg kan blokere folk på min blog. Nogen gange skal vi bare give slip og komme videre. Dit netværk består af energi, og du bestemmer om der skal være dårlig energi eller rigtig god energi i dit netværk. Du er den eneste bodyguard dit netværk har.we take a walkNå... dette blev et indlæg uden nogen som helst form for planlægning eller ramme. Det var det jeg havde at byde på i dag.Jeg vil helt vildt gerne læse din kommentar og dine tanker omkring hvad netværk er for dig og hvordan du, set i bakspejlet, har bygget det op. Jeg ved der findes hardcore netværkere derude, som er langt mere strategiske end jeg er, det kunne være spændende at høre lidt om det?Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe