Må dine børn se dig nøgen?

anne-deppe-nudeMens medisteren (det er ikke en joke, jeg har stegt medister i dag) lå på panden, og Emsen og jeg spiste ananas ude i køkkenet, måtte jeg pludselig stoppe og og styrte ind i stuen. Var det nu også det jeg hørte?I nyhederne blev komiker Torben Chris omtalt, fordi han er røget i læserstorm. Her er årsagen: han har lagt et billede på facebook, hvor han ligger nøgen i et badekar sammen med sit også nøgne barn. Ja. Det er rigtigt. Forargelsen vil ingen ende tage...Eller også skulle vi slappe lidt af med vores nøgenforskrækkelse. Nej, jeg synes, som udgangspunkt, heller ikke at alle mennesker skal rende rundt overalt uden tøj på. Men at vi er så bange for nøgenhed, at selv vores børn bliver beskyttet mod den (vores egen), så synes jeg der er noget helt skævt. Faktisk synes jeg det har været helt skævt alt for længe, så jeg blev simpelthen så glad for Torben Chris' opdatering, som jeg har tænkt mig at gengive her (jeg fjerner den igen Torben, hvis du ikke vil have den liggende på min blog)Skærmbillede 2015-12-14 kl. 20.55.31 Skærmbillede 2015-12-14 kl. 20.55.15Dette emne hører med under min hjertesags-paraply, nemlig retten til at være præcis dem vi er. Efter at have læst flere undersøgelser om unges kropsforskrækkelse og kropshad, efter selv at have kæmpet med selvhad og kropshad, så har jeg endleig lært at elske min krop, både når den er krøllet, når den er veltrænet (kan ikke lige huske hvornår det var den var det, doesnt matter), når den er gravid, når den lige har født, når den har ar, når den er træt og når den er glad. Det er vildt dejligt at se sig i spejlet, nøgen, og tænke "gud hvor er du smuk". Jeg tror på at det starter helt fra starten: når vi er børn.Verden skal nok gøre alt hvad den kan for at fucke vores kropsbilleder op. Når H&M f.eks ikke længere gider bruge rigtige kroppe til deres hjemmeside, men bare sætter modelhoveder på en computer-genereret krop (nej, det har jeg slet ikke fantasi til at finde på, den er god nok, klik på linket), så skal der sgu komme nogle modreaktioner, så vi kan skabe lidt balance i tingene igen.Hver eneste dag, når Emma Jo og jeg leger foran spejlet, så ønsker jeg i mit hjerte, at hun resten af sit liv vil storsmile og grine hjerteligt, når hun ser sig i spejlet. Jeg gør alt hvad jeg kan for at spejlbilledet, med hende i, er et sted hvor hun er stolt, glad, nyder at se sig selv smile og grine, og nyder sin nøgne krop. Når vi er i bad sammen, så bruger vi tid (hver gang) på at kigge på vores kroppe nøgne, og hver gang jeg står nøgen med en nøgen Emma Jo, så tænker jeg på at jeg skal have taget nøgenbilleder af os begge to sammen, fordi det bare er så rent go fint go naturligt, og fordi jeg synes vi er helt utroligt smukke sammen nøgne. Og så griner vi over hele femøren, og så smutter vi i bad.Jeg kommer fra en sejlerfamilie, og i min familie er de helt naturligt at være nøgne. Jeg har set tissemæn'ner og tissekoner og babser og lange numser og faste numser, og noget af det bedste jeg ved, i mit voksenliv, det er at tage med min mor til vinterbadning, og sidde i saunaen og se hvor forskellige kvindekroppe ser ud. Nøgenhed er bare rigtig dejligt, og vi burde være mere nøgne i stedet for at gå og gemme os væk. Jeg er uhyre bevidst om at mit forhold til min egen krop, det giver jeg videre til Emma Jo. Children see Children do. Og derfor er det min pligt, som mor, at vise hende, at man gerne må elske sin krop og at nøgenhed er det mest naturlige i hele verden.Må dine børn se dig nøgen?Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe