Samsovning, co-seeping, sengedeling, prutter i natten

IMG_1461Kært barn har mange navne. Og kære børn har mange måder at sove på. Nogen sover i deres egen seng, nogen på deres eget værelse, nogen i mors og fars seng, nogen med et bryst i munden, nogen i mors arme, og nogen i sofaen eller andre steder. Jeg tror ikke på der er noget der er "det rigtige", men jeg kan fortælle hvad vi gør hjemme i vores penthouse for rockerfrøer.Emsen har, siden den morgen hun blev født, sovet sammen med mig i min seng. Det har været helt naturligt fra starten, jeg kunne slet ikke forestille mig at lægge hende fra mig i en vugge eller andre steder.Jeg google nettet tyndt for artikler om vuggedød, og endte med at være overbevist om at mit naturlige moderinstinkt gør at jeg ikke lægger mig ovenpå barnet. Det har, i mit tilfælde, holdt stik hele vejen frem til nu, og jeg elsker at putte sammen med min lille trold.Når Emma Jo er faldet i søvn, har jeg som regel et par timers "voksen-tid", som nu, hvor jeg sidder og blogger, gør rent, ordner mails, rydder op eller ser film, men når klokken nærmer sig de sene aften-timer, kan jeg mærke at jeg længes efter at komme ned og holde om den lille krop, og lytte til hendes vejrtrækning.IMG_1469Det eneste "hjælpemiddel" jeg har haft, er babynestet fra ByCara, som jeg ikke ville have været foruden. Jeg fik sponsoreret et babynest, men jeg kunne aldrig drømme om at anbefale noget på bloggen, som jeg ikke står 100% inde for, og det gælder naturligvis også dette nest. Hos os hedder nestet "gummibåden", fordi det ligner en gummibåd, men det har været så dejligt at have i sengen, så kunne EJ sove der, og når hun skulle ammes, lagde jeg hende bare over til mig, og så sov hun ved mit bryst resten af natten. På den måde var jeg helt sikker på at hun ikke trillede ud af sengen.IMG_5897EJ sover stadig i min seng, og det får hun lov til så længe hun gider, eller så længe det ikke går ud over min nattesøvn. Vi skal dog lige have en snak om hvem der sover i hvilken side, for der er noget hun har misforstået i den forbindelse:IMG_1422Hvordan gør I hjemme hos jer?Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe