Hvad koster et mirakel og hvor hurtigt kan det eksekveres? I jordemoderens sko

IMG_5257I dag er jeg blevet kontaktet af intet mindre end 5 jordemødre og en skøn blog-kollega Meyermor, som alle har bedt mig sætte fokus på en særlig sag. Det havde de slet ikke behøvet, for jeg ved godt det er sådan, og jeg får så knugende ondt i hjertet, både når jeg ser videoen, og når jeg tænker på hvor grufulde konsekvenser vi er i gang med at krydre vores fælles fremtid med!At få et barn er et mirakel. Det er det største der overhovedet kan ske i menneskers liv, at skabe nyt liv. At bringe liv til verden. At blive mor og far (eller mor og mor eller far og far eller bare mor) for et lille nyt væsen. Det er helt ufatteligt hvor mange processer der skal lykkes for at der kommer et lille nyt menneske til verden. Tænk at vi lever i så magisk en verden, hvor vi kan skabe vores eget liv selv, og så er vi så fladpandede, at vi slet ikke forstår værdien af trygge rammer og ro omkring en fødsel. Det er mig virkelig en gåde.IMG_5227Der er altså steder hvor man ikke kan eller bør spare, og det her ligger nummer et på listen. En fødende kvinde skal have al tid i verden, og hun skal have al den ro og omsorg hun kan komme i nærheden af. Jeg har selv været helt utrolig heldig, at selvom min planlagte hjemmefødsel endte i akut kejsersnit på Hvidovre sygehus, så havde jeg fantastiske jordemødre, og de lod mig aldrig mærke hvilket pres de arbejder under. Jeg bliver ked af det og vred over at vi tør gamble med liv på den måde, at vi efterlader fødende kvinder alene, at vi byder jordemødrene at tage nogle helt urimelige og umenneskelige beslutninger.Utryghed, travlhed, for lidt information, presset personale, manglende tid, manglende stuer, manglende ressourcer er ikke måden at bringe nyt liv til verden på. Jeg siger ikke at der skal stå jordemødre klædt i guldrober og hælde vand i kobberskåle mens der sider en harpespiller ovre i hjørnet og spiller englelyde når barnet kommer til verden. Det er ikke det jeg siger. Jeg siger bare, at det faglige personale der skal assistere ved fødsler, de skal satme have nogle ordentlige arbejdsforhold (jeg siger ikke alle andre ikke også skal have det, men nu snakker vi lige om det her emne), så vi kan give fødende kvinder den ro der skal til for få et godt fødselsforløb og en god fødsel.Hvad kan du gøre lige nu?Se videoen, del den, del bloggen, læs og del Heidi Meyermor's blog, besøg og LIKE Jordemødre for livet. Der skal massiv fokus på dette emne, så politikerne kan vågne op fra deres brandert, og få rettet ind i en forrygende fart!Det her er simpelthen ikke i orden. Vi skal give tid til gode fødsler, til sunde børn og trygge forældre, så vi får givet vores borgere i landet en rigtig god start på livet.https://www.youtube.com/watch?v=L4tNqbJHrFYDeppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe