Når mor skal på arbejde og babyen bliver hjemme

tumblr_mouzoreU0P1r0wqrdo1_50070 seje mennesker, Ørken-Ulla (det er en fiktiv dame der er med mig rundt på scenerne, når jeg holder foredrag) og jeg, startede denne tirsdag med at snakke om drømme og hvorfor det egentlig er at butikspersonale er så skideseje (for det er de). Her til morgen holdt jeg foredrag for de ansatte i City2. Første gang på scenen efter Emma Jo kom til verden. Jeg var simpelthen så nervøs for at jeg havde glemt hvordan man er foredragsholder, at mine ammeindlæg ikke ville holde tæt, at jeg ville skvatte i mine høje hæle (ligesom jeg gjorde til modeugen backstage på Ganni-showet foran ALLE tjekkede fashion-mennesker), og at jeg ville få sceneskræk eller noget.Katastroferne udeblev!Det gik virkelig godt, jeg opnåede det jeg ville, min kunde var glad og tilfreds, og vigtigst af alt, deltagerne fik en supergod oplevelse. En af deltagerne, en skøn ung mand, stod endda og ventede på at jeg havde pakket mine ting, så han kunne fortælle mig hvor glad han var for den halve time jeg havde været på. Det er det hele værd! Jeg elsker mit arbejde, og det havde ikke været muligt at have mit arbejde, hvis det ikke havde været for Richie, Emma Jo's far.IMG_8486Når mor skal på arbejde og babyen bliver hjemmeNu har jeg været ude på at par jobs allerede, og lige siden første gang, har jeg lukket hoveddøren, og så har jeg overhovedet ikke tænkt mere på baby og familie. De er en kæmpe befrielse at være afsted, og samtidig vide, at uanset hvad der måtte ske, så er Emma Jo i de bedste hænder der findes. Den tryghed gør det muligt for mig at koncentrere mig 100% om at være til stede når jeg er ude, og det er uvurderligt. Det var en af de der "bare vent til du selv får børn"-famøse sætninger, som jeg var bange for der var sandhed i. "Man kan ikke arbejde kun 6 uger efter man har fået barn Anne, jaja, det siger du at du godt kan, men bare vent!". Jeg er vild med hvordan vi (kvinder) desperat forsøger at trække vores egen version af sandheden ned over hovedet på andre. Jeg er en helt anden kvinde med et helt andet liv end dig, og sikkert også en helt anden baby. Nu HAR jeg barn og jeg passer mit arbejde, sådan som jeg sagde jeg ville, så dit "bare vent" må du altså beholde for dig selv.Skærmbillede 2015-08-25 kl. 14.46.18Den gode intentionIntentionen er god, for det er jo bare en kvinde der forsøger at beskytte mig mod at blive skuffet, men som jeg tidligere har skrevet, så er skuffelse ikke med på listen over ting jeg frygter her i livet. Jeg hader at blive skuffet, men hvis man slår store brød op i tilværelsen, så må man acceptere at skuffelsen er en del af gamet. Man lærer at leve med det. Jeg nægter i hvert fald at lade være med at prøve, af frygt for at det måske ikke lykkes. Not in a million years.Er der mange ting der var anderledes end jeg troede? Jada! Jeg er ikke blevet en af de der café-mødre, der sidder og ser tjekket ud, og har en baby der bare synes det er en fest at være på cafe. Men det var heller ikke ret højt på min ønskeliste. Til gengæld er foreningen af baby og business nummer 1 på min liste, derfor er jeg også klar til at yde den indsats det kræver.Op i Røven Ingeborg med det der "bare vent". Jeg venter ikke på noget som helst når det kommer til mine drømme.Hvornår var du væk fra din baby første gang? Og hvordan var det?Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe