Valg af autostol til baby

Valg af autostol til baby

Mit næste projekt er at finde en bil. Men inden da vil jeg fortælle om den autostol vi har til Emma Jo. Kan man godt have en autostol uden at have en bil endnu? Ja! Og man bør! 

Når det kommer til babyer og børn, så skal man ikke gå ned på sikkerhed. Jeg har allerede brugt autostolen 14-16 gange (Emma Jo er 6 uger gammel), både i taxa (op til Kranio Sakral Trine Løvenrose), i lånt bil, i venners biler og i families biler. Hun er nødt til at være spændt ordentligt fast i en stol, der samtidig er tryg og rar for hende at sidde i. 

Emma Jo var hurtig til at vende sig til autostolen, og hun falder næsten altid i søvn når hun sidder i den. Det er jeg glad for, for jeg kommer til at have hende med rundt på virkelig mange køreture, når jeg skal holde foredrag rundt omkring i landet efter sommerferien.

Autostol fra BeSafe

Vi har en lækker autostol fra BeSafe

BeSafe har stor fokus omkring sikkerhed for børn i bil, og er en af de stærkeste fortalere for, at børn skal sidde bagudvendt i biler - lige fra fødslen og op til 4 års alderen. Det betyder, at ikke kun babyautostolen står med ryggen i kørselsretningen, men også den næste størrelse autostol, hvor barnet kan sidde fra ca 6 mdrs. alderen og frem til de er 4 år (det vidste jeg f.eks ikke!).

Det er forsat således at de fleste børn i Danmark ved 1 års alderen skifter til en fremadvendt stol. Bevidstheden omkring børns kørselsretning og sikkerhed øges dog langsomt også i Danmark, og mange er ikke længere fremmede over for det faktum, at børn sidder sikrest bagudvendt.

Sammen med BeSafe vil jeg gerne være med til at sprede budskabet om øget sikkerhed i bilen. Du kan læse mere om BeSafe her:: http://www.besafe.no 

 

Hvilken bil skal vi så vælge til Emma Jo og autostolen?

Det er første gang jeg skal ud i en baby-sikker famillie-bil. Hvilke overvejelser gjorde du/I ved valg af bil til familien? Jeg skal have plads til autostol og barnevogn, den skal køre langt på literen og være miljøvenlig, hvad mere?

Dette indlæg er lavet i samarbejde med BeSafe