Shitstorm i barselsland

Hold da kæft dette blogindlæg har skabt røre i barselsland. Alene på facebook er det nået ud til 40.000 mennesker (hvoraf de 5% må have haft en virkelig skidt start på dagen, hvis man vurderer dem ud fra det galle der er blevet lukket ud).

Jeg er stadig forundret over at voksne mennesker, især forældre, har så grimt et sprogbrug overfor fremmede på nettet. Hvad blev der af gode debatter, og det der med at lære af hinandens forskellige måder at gå til verden på?

Heldigvis har en del af de kristiske kommentarer været både imødekommende og respektfulde, og det glæder mig helt enormt meget. Desuden elsker jeg en god debat. Men det der mudderkastning, det forstår jeg ikke. Behovet for at svine til og nedgøre og sprede virkelig dårlig energi. But why egentlig?

Typisk er de mennesker heller ikke dem der svarer oplysende på en status som denne, men hvis en af jer engang har snakket med en, der er "nationen"-typen, vil I så ikke oplyse mig om hvad det er der sker og hvor det behov kommer fra?

En af de ting jeg elsker ved nettet, det er at vi kan dele. Jeg ELSKER at skrive om tabuer, især dem jeg selv skammer mig over, fordi jeg igen og igen bliver mødt af hundredevis af mænd og især kvinder, som har det på samme måde, og som har manglet et sted hvor det blev italesat uden at "skam" skulle være en del af ligningen længere. Jeg forstår godt folk der holder op med at dele. Når man skal lægge øre/navn til så meget crap fra voksne mennesker gang på gang, så bliver man efterhånden lidt træt. Og "man" i dette tilfælde, er mig. Nu har jeg blogget i snart 10 år, og jeg elsker det 95% af tiden, men når "nationen" vælter ind på bloggen, så trækker det stadig tænder ud. Selvom jeg efterhånden har groet mig noget tykkere hud, og som udgangspunkt er ret ligeglad med hvad folk mener om mig. Men jeg er også kun et menneske i sidste ende.

På den anden side ved jeg også at de her mini.shit-storms er et tydeligt tegn på succes, på at vi rammer en nerve, italesætter noget meget vigtigt, ellers ville det aldrig ryge i bevægelse, som det har gjort her. Men uanset hvad, vil jeg altid henstille til en ordentlig tone og til respekt. Jeg synes vi skylder hinanden det. Som udgangspunkt. Hvordan kan man ønske fred i verden hvis man ikke engang kan skrive en kommentar i en ordentlig tone på en ligegyldig blog eller facebook-side. Vi er nødt til at starte hjemme hos os selv.

God sommer-lørdag derude