Kranio sakral terapi til baby mod mavekneb ( hos Trine Løvenrose)

Kranio sakral terapi til baby mod mavekneb ( hos Trine Løvenrose)

I går var en stor dag. Vi var ude og køre Taxa for første gang, Emma Jo, Richie (barnets far) og jeg. Vi skulle til Hareskoven, og jeg kunne ikke overskue en ked-af-det-baby og 1 time hver vej i offentlig transport, så det blev taxa. Man må prioritere energi op mod økonomi, og selvom jeg er jyde (og HADER at bruge penge på taxa, især når man både kan cykle og køre i bus/tog), og normalt sidder og stirrer på taxameteret, i håb om at det så holder op med at tælle opad, så nød jeg faktisk turen i taxaen i går. 

Besafe i taxaen op til Trine Løvenrose

Heldigvis har jeg fået en virkelig lækker autostol fra Besafe (som jeg kommer til at skrive mere om senere), så det med at have baby med i bilen, det er bare aldrig noget problem, og jeg har været superglad for den mange gange i løbet af de kun 20 dage Emma Jo har været ude af maven.

Kranio sakraller?

Vi skulle nemlig op til Trine Løvenrose med Emma Jo's mave. Trine er Kranio Sakral terapeut med speciale i små Emma Jo'er (babyer, that is). Og selvom man altid kan gå gratis til sin egen læge, så tror jeg personligt mere på at Trine, og hendes helheds-tilgang til kroppen (er det det der hedder holistisk, mon?), er det rigtige for Emma Jo. Jeg aner ikke hvad Kranio Sakral betyder, for at være helt ærlig, men Trine havde fået så mange anbefalinger fra folk jeg virkelig respekterer sundheds og værdi-mæssigt, så der var ingen tvivl overhovedet, vi skulle op til Trine.

Emma Jo har døjet med mavekneb, og har grædt voldsom meget efter hvert måltid. Hun bliver ildrød som en hummer og hun skriger så meget at der næsten ikke er nogen lyd tilbage. Jeg ved godt at naturen har indrettet det sådan, så undgår man i hvert fald ikke at høre at man har en baby der er utilfreds, men NØJ hvor er det hjerteskærende, og jeg kan ikke leve med at hun skal have så ondt, i hvert fald vil jeg gøre alt hvad jeg kan for at lindre/hjælpe hende igennem den første tid hvor hendes splinternye tarmsystem lige skal køres i stilling. 

Så måske var det mere for min, end for Emma Jo's skyld vi tog afsted i virkeligheden. Jeg har haft brug for at føle at jeg gjorde lidt mere end at tale med sundhedsplejersken.

Pænt nej tak til din holdning her, den er ikke mit behov!

Nu kommer jeg til at skrive nogle ting som der er meget delte meninger om. Brug de ting der siger dig noget, smid resten væk, men lad være med at forsøge at gøre din sandhed til min sandhed. Jeg har truffet nogle velovervejede beslutninger på mit barns vegne, og der er altid argumenter for og imod noget, og der er altid konsekvenser ved valg. Det handler bare om at finde ud af hvad der er rigtigt for den enkelte, og her er det der er rigtigt for os. One size does NOT fit them all. Så belærenheder, nej tak til dem, tak for tanken, men nej tak, de er ikke mit behov.

Emma Jo blev gennemgået og trykket på. Hun var god til det og nød det. Da det på et tidspunkt blev træls for hende, havde Trine en Kaktus-tingest som rislede når man vendte den på hovedet. Emma Jo reagerede straks på lyden, som åbenbart hedder "White Noise" (som INGEN har fortalt mig om, men som er verdens bedste nyhed). Trine fortalte at der ligger masser af apps og videoer på youtube, hvor man kan få "White Noise" lyde til at give baby tryghed. Jeg har hørt "White noise" sammen med Emma Jo siden vi kom hjem, og det er mega effektivt, det er tydeligt at de giver hende ro. Lige nu er det den her vi hører.

Så har vi fået opskriften med på nogle sukkerdråber. Kogt kamillethe eller kogt vand, bare i et halvt snapseglas (plastik), og så i med økologisk rørsukker indtil vandet ikke kan optage mere, og det begynder at lægge sig lidt i bunden. En engangssprøjte fra apoteket og så giver vi Emma Jo et par dråber sukkervand når hendes mave begynder at gøre rigtig ondt. Som jeg snakkede med Trine om, så er det langt bedre at hendes lille krop slipper for at krampe helt vanvittig meget sammen i hele timer, end det er at hun bliver "knocked out" af et par dråber øko rørsukker-vand et par gange om dagen. Og de virker! Det er vigtigt at koncentrationen er høj, så hun ikke skal have mere end et par dråber, for hun skal ikke blive mæt af det, det er jo min mælk der skal give hende mætheden.

Bagefter fik hun noget lysbehandling, som jeg ikke ved hvordan virker, men det så fancy ud, og Emma Jo nød det.

Nye muligheder, YAY!

Vi fik i alt 5-6 nye ting vi kan gør, vi fik vist nogle massageteknikker som Emma Jo virkelig så ud til at nyde, og et par punkter vi kunne trykke på, som hjælper på fordøjelsen.

Siden vi er kommet hjem har Emma Jo sovet en del, sikkert som reaktion på behandlingen, og hun har pruttet og pruttet og pruttet. Hun havde en enkelt skrigetur i går aftes, men sukkerdråberne hjalp og hun faldt til ro og blev helt normalt baby-farvet i huden igen.

Babyspa

I morges stod vi op og lavede babyspa. Jeg gav hende den massage Trine har vist os, og senere i dag kommer der nogle homøopatiske dråber med posten som vi skal give Emma Jo 3 gange dagligt. Det føles helt rigtigt. Så vi skal have tøsehygge resten af dagen, det er vildt dejligt.

Jeg synes det er sindssyg svært at navigere rundt i hvad der er rigtigt og hvad der er forkert i hele det her baby/sundhed/trivsel/urtekusse univers. Jeg har brugt hele mit liv på at finde ind til mig selv, mine værdier, min intuition, min mavefornemmelse og mine holdninger (som ændrer sig hver gang jeg facebook-opdaterer en ny holdning) - for mig selv, men nu står jeg, fra den ene dag til den anden, og skal træffe beslutninger på et andet menneskes vegne. En jeg ikke engang kender særlig godt, og som heller ikke kender sig selv så godt endnu. Jeg synes det er sindssyg svært. Især når man møder løftede pegefingre fra folk der selv har børn (og dermed åbenbart er eksperter på ALLE andres børn også), som prædiker informationer og (tvivlsomme) fakta, som var de ret og lov. 

Mand hvor gad jeg godt at folk kunne starte deres sætninger med "det der virkede for os, det var..." i stedet for at gøre mig forkert for de valg jeg nu engang har truffet. Hvor kunne det være fedt hvis vi kunne udvise lidt tillid til at vi allesammen vil vores børn det bedste, og at vi har forskellige værdigrundlag og overbevisninger vi træffer vores beslutninger ud fra. Eller hvis folk bare spurgte "har du brug for lige at høre endnu en holdning til homøopatiske dråber eller sukkervand?" - så får man lige chancen for at sige "ved du hvad, det er virkelig sødt af dig, men det har jeg på ingen måde behov for, tak fordi du spørger først".

Nå... man har vel lov at håbe.

En succes, ja tak

I hvert fald var det en kæmpe succes at være hos Kranio Sakral Trine, og nu må jeg se hvordan det kommer til at se ud de kommende dage. Indtil videre er der i hvert fald sket noget med Emma Jo's lille mave. Og mor Anne har ro i sjælen fordi jeg i hvert fald har gjort noget der føles godt og rigtigt for mit barn. Og det er det vigtigste.

Hav en dejlig fredag :)