Hvad har det kostet at købe ALT ind til baby?

Hvad har det kostet at købe ALT ind til baby?

Sidste weekend havde jeg besøg af en dejlig veninde, som skal føde 3 uger efter mig. Hun kiggede på mig med sine store smukke øjne, og spurgte med en snert af panik i stemmen: "Anne, hvor meget har I brugt på babyudstyr osv. indtil videre, og hvad mangler I at købe?"

Panikken i hendes stemme kunne jeg sagtens genkende. Puslebord, vugge, barnevogn, Voksi-pose, tøj, bleer, badekar, blespand, babyalarm, stofbleer, autostol og hvad har vi? Der er mange ting der skal købes ind. Så jeg gik i gang med at regne ud hvor mange penge vi har brugt på at købe alt babyudstyret ind.

Politiken bringer i dag en artikel om samme emne, du kan følge med i debatten her:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Ny undersøgelse viser, hvor meget det koster at få et barn.

Posted by Politiken on 20. april 2015Puslebord fra Brio: Nypris 1999,- vi har givet 400 på den blå avis

Jeg bor i en 1værelses lejlighed på ca 45 m2 i Hellerup. Plads er ikke det jeg har allermest af, og jeg bryder mig ikke om at have for mange ting og for mange møbler i min lejlighed, der skal være luft og plads, så man kan bevæge sig og danse.

Derfor var jeg lidt i vildrede, da jeg skulle købe et puslebord, for sådan et fylder alligevel en del. Og jeg har ikke lyst til at skulle skifte min baby på spiseborde eller gulvet 10 gange dagligt, jeg vil have et puslebord. Så hvordan løser man lige den?

Jeg gik på facebook og spurgte facebook-panelet, og først her lærte jeg at man kunne få solide, lækre og gode væghængte pusleborde der ikke fylder ret meget. På den blå avis fandt vi (eller faktisk mine forældre) et fint Brio-puslebord brugt til 400 kroner. Jeg testede det på min lille niece i sidste uge, og det virker helt perfekt

Tilkøb: Puslebord i lækker pink farve til 125 kroner i Babysam (nedsat med 25%). Også her kan du finde dem på den blå avis fra 25 kroner op til 1000 kroner.

Dyne: Vi gik i Magasin og købte en ny lækker helårs-baby-dyne til ca. 500 kroner

Det var vigtigt for mig at hun fik sin helt egen dyne, så kan vi finde en ekstra dyne brugt hvis det bliver nødvendigt. Hvilket det nok gør. Hun skal jo både sove hos mig, hos sin far og i barnevognen, så to dyner er nok en god ide. Også hvis der nu sker tisse-uheld.

Dynebetræk: tre stk. sengetøj til 150 kr pr stk. = 450,-

Vi købte 3 sæt dynebetræk som det du ser på billedet ovenfor. Vi fandt dem på rabat i en dyne og stof-butik der har ligget lige ved storkespringvandet, overfor Disney-butikken (kan ikke huske hvad den hedder) i hundrede år. De importerer kvalitetes-stoffer fra hele verden, og har altid noget spændende på lager. Vi kiggede også i Magasin, men det var simpelthen så kedeligt og konservativt babytøj, der mere mindede om hospitaler end det mindede om leg og fantasi.

Stofbleer: 25 stk for 25 kroner på DBA.dk 

Jeg læste på en eller andet netbutik at man kunne få 3 stofbleer for 100 kroner. Det giver ingen som helst mening for mig at bruge så mange penge på stofbleer, når man kan købe en helt sæk fuld for ingen penge på dba.

Barnevogn: Nypris: 7.500,-, vi gav 150 kroner (nej der mangler ikke et nul)

Barnevognsindkøb har været noget af det der har stresset mig allermest. Det kan du læse om her. Hvilken model? Hvad skal den kunne? Hvilket mærke? Hvilket materiale? Funktionalitet? Kvalitet? Hjulene? Plads? længde? Vægt? Klap-sammen?

Jeg aner INTET om barnevogne, men jeg har lidt den holdning, at både mine søskende og jeg er blevet kørt rundt i gamle klassiske barnevogne uden alt mulig fancy, og det er altså gået virkelig fint, så det skærer i mit hjerte at jeg skal ud og bruge 10.000 på en barnevogn jeg maks kommer til at bruge et år eller to. Desuden er jeg en lille bitte smule miljøbevidst, og jeg går ind for genbrug. Efter at have brugt omkring 10 minutter på den blå avis, kan jeg se at der er masser af stort set ubrugte barnevogne fra både Emmaljunga og Odder som er kraftigt reduceret fra nyprisen.

I går kom jeg hjem til Sønderborg, til mine forældre, og de har fundet en klassisk Odder barnevogn til 150 kroner i mødrehjælpen her på Als. Min stedfar har lappet den, og den er så fin og perfekt og klassisk og nem at håndtere. Så nemt kan det gøres.

Ekstra lift: 0 kroner, jeg fik liften fra gruppe "Gratis ting København" på facebook.

Hvor skal baby sove? Slyngevugge til 400 kroner på den blå avis

Som tidligere nævnt, bor jeg i en lille lejlighed, og baby kommer både til at sove hos mig og hos sin far, der bor i lejligheden nedenunder (har du ikke læst historien om overbo og underbo der fik et barn, kan du læse det hele her)

Jeg synes en vugge fylder vildt meget, og havde tænkt at jeg ville købe sådan en halv-vugge, som et sidestykke til min egen seng, hvor Emma Jo kan ligge og sove. Efter en snak med facebook-panelet, fandt jeg til gengæld ud af at man kan få en slyngevugge. Dét er til gengæld smart. Den kan hænge i dørkarme overalt, og hvis man ikke lige bruger dørkarme, så kan man hænge et par kroge op i loftet. 

Da jeg selv har boet i en kuffert det meste af mit liv, og mit arejde kræver en del rejseaktivitet, så kan min datter lige så godt vænne sig til at sove i den, for den kan vi tage med rundt over det hele, og så sover hun i sin egen seng uanset hvor vi er henne.

Men de er ikke helt billige de der slyngevugger. Til gengæld kan du købe dem på den blå avis, hvor mange laver dem selv, og hvor mange sælger den originale slyngevugge, som de aldrig rigtig har fået brugt. Således fandt jeg min (originale) slyngevugge i Charlottenlund, ubrugt for 400 kroner. Den hænger allerede ved min altan-dør (se foto) så jeg kan nyde synet af den, og vænne mig til tanken om at der snart kommer min egen lillebitte baby ned i den. 

Body fra Danefæ HER // Body fra Hummel HER // Sokker fra Hummel HER // Hue fra Marmar HER // Stofbleer fra Småfolk HER // Pusletaske fra Day Birger et Mikkelsen HER // Det hele fås på Bootz //

Dette indlæg indeholder affiliate links

Tøj: Nyt og brugt og arvet

Der er mange måder at få fyldt skabene med babytøj. Du kan købe alt fra nyt, alt fra brugt, eller kombinere. Her er min model:

Nyt: Jeg kunne naturligvis ikke dy mig for at købe nyt tøj da jeg fandt ud af at jeg var gravid. Jeg havde brug for at have et eller andet fysisk, der gjorde det virkeligt for mig at der nu var en baby på vej. Siden har jeg købt lidt hist og her, og min underbo aka. barnets far, har også købt noget tøj til hende. Samlet tror jeg vi har købt for 1500 kroner babytøj, fordelt over lidt forskellige størrelser over str. 56.

Arvet: Jeg har rigtig mange i mit netværk der har små børn eller som har tøj til overs, så jeg har fået en del tøj foræret.

Brugt: Den blå avis er virkelig min gode ven til at få gjort baby-klar i mit lille hjem. Jeg har købt en stor sæk blandet pigetøj i str. 50 - 86 for 150 kroner. Der var både sutteflasker, bæresele, slynge, tæppe og masser af lækkert tøj fra lækre mærker. Et par dele var for forvaskede til at jeg ville bruge det, men det var 3-4 dele ud af 50 dele. Det var alle pengene værd.

Mine veninder er i gang med at strikke lidt tøj til Emma Jo også, og hvis der er noget vi ikke mangler, så er det babytøj. 

Pusletaske: Ida Ising 999 kroner (den du ser på billedet er luksus-udgaven til 2199,- men uanset hvilken udgave du køber, er Ida Ising fantastisk!)

En pusletaske er et must-have i min verden, og det er vigtigt for mig at det er en pusletaske både jeg og Hr. Underbo kan have med rundt. Jeg er ikke så glad for plastic-tasker, og denne er lavet i lækkert stof, lækkert design og så er den unisex og mega praktisk. Derfor er det den dyreste investering vi har gjort os. Jeg har faktisk en pusletaske i forvejen, den fik jeg gratis, men den forærer jeg væk.

Babyalarm: IKEA 249,-

En af de største overraskelser jeg mødte da jeg spurgte efter anbefalinger af babyalarmer på facebook, var prisen. Folk bruger jo fere tusinde kroner på babyalarmer med video og satellit dimser i. Temperaturmålinger og alt mulig andet. Der må jeg indrømme min indre jyde kommer frem i mig, jeg skal jo for pokker bare kunne høre om barnet græder. Så vi har været i Ikea og købe deres standard (eller eneste?) model til 249 kroner. Jeg har allerede testet den, den virker helt fremragende.

 

Alt det andet jazz:

Derudover kommer legetøj, men hun skal jo ikke bruge legetøj det første lange stykke tid. Jeg har lidt bamser til hende, men jeg gider ikke have alt for meget liggende og flyde, så jeg skal have fortalt min omgangskreds at vi ønsker os alt mulig andet end legetøj når hun bliver født.

I alt har vi altså brugt 4798 på at blive helt klar. Vi har bleer und alles. Og det er altså inkl de 999 på den dyre pusletaske, hvor jeg har en liggende gratis. Dynen og sengetøjet er også prioriteret købt fra ny, der kan man også sagtens spare. Så jeg vil mene at man kan blive helt babyklar for under 3.000 kroner, især hvis man benytter netværket.

Hvad var dit forbrug da du skulle blive babyklar? Og hvilke tanker gjorde du dig når du skulle købe de forskellige ting ind?