Fælles forældremyndighed sir jeg cheddar

Fælles forældremyndighed sir jeg cheddar

Måske har du læst mit blogindlæg om at jeg ikke gider lege far mor og børn med faderen til mit barn - ellers kan du læse det her. Det hænger nemlig en lille smule sammen med dette indlæg. 

Nå, men altså.

I dag skulle Hr. Underbo og jeg på statsforvaltningen og snakke om forældremyndighed. Alene ordet "statsforvaltning" giver mig tics. Jeg er skilsmissebarn, og efter en barndom med forældre ind og ud af rettet over ALTING, så har jeg det med statsforvaltningen (ordet) som andre har det med æggeprutter. Det har vi ikke behov for.

Desuden har jeg næsten ikke sovet i en uge, fordi jeg er i gang med at lancere et helt nyt koncept (levafdinblog.dk), og det kræver al energi der er tilbage når kvalme og opkast har taget sin del. Så jeg er bagud på point allerede fra starten.

 

En mand der kunne hede Ali (G)

Men nede på statsforvaltningen, ikk? Der arbejder en virkelig VIRKELIG sej mand. Han ligner en der hedder Ali, og han ved noget om forældremyndighed. 

Jeg var sikker på vi skulle ned til en eller anden irriterende kommune-skrankepave, og så møder vi "Ali", som er megastreet og "det sir jeg cheddar, det skal i bare gøre mand!" Udover at forklare os, meget pædagogisk, og med at tegne og fortælle, hvad de forskellige forældremyndigheder indebærer, så var han bare streetcool og pakkede ikke tingene ind.

Han gav os en forebyggende løftet pegefinger og kiggede os dybt i øjnene og sagde "nu lover I mig at I aldrig nogensinde bruger jeres datter mod hinanden ikk? Hvis i VIDSTE hvilke sager der er hverdag hernede altzå". 

Han fortalte om faderskabssager hvor kvinden kan komme ind og skrive en liste over alle de mænd der kunne være fader til barnet, om hvordan børn bliver brugt imod hinanden, og han kom med sjove eksempler på hvad "fritidsinteresser" kunne være. Jeg kan ikke huske dem nu, for jeg var helt væk i hans måde at fortælle på. Og det fedeste var at Ali ikke gjorde sig til dommer, han ville bare ønske at børn ikke blev taget som gidsler. 

Både Hr. Underbo og jeg fortalte at vi kommer fra brudte familier med grimme ar og gidseltagninger, så vi har begge to en ekstra stor interesse i at vi bare skaber et skidegodt fællesskab for vores datter. 

Da vi fortalte at vi er overbo og underbo, men ikke kærester, grinede han og sagde: "Ja så har I sgu godt nok en speciel sag, men hvor er det fedt!"

Jeg elsker statsforvaltningen nu  og nu har hr. Underbo og Ali og jeg fået tjutalt styr på det der forældremyndighed, sir jeg cheddar!

 

Hav en dejlig dag!