2 måneder gammel baby med backstage til modeuge i New York

2 måneder gammel baby med backstage til modeuge i New York

I min søgen i at finde min egen sti at træde som kommende mor og selvstændig, søger jeg inspirerende historier fra rigtige mennesker (ikke bare nogen man har hørt om, men nogen jeg rent faktisk møder og snakker med, og kigger ind i øjnene mens de fortæller). Heldigvis er der rigtig mange af dem, når jeg begynder at lukke ørerne for de mennesker, der har travlt med at fortælle mig om alt det der ikke kan lade sig gøre som nybagt forældre, og i stedet begynder at lytte til alle dem der rent faktisk har gjort det. Derfor er det en virkelig stor fornøjelse at dele mit interview med Kira og Mark Martens-Anderson, som ikke bare danner par forretningsmæssigt, men også privat, og i høj grad har trådt deres egen sti når det komme til familie og forretning.

Verdens bedste frisører bor i København

Det var en torsdag. Det var d. 2. oktober 2014, og jeg var på vej fra Hellerup til Nørreport. Jeg skulle møde Kira og Mark, som sammen driver salonen og forretningen Creademic. Min opgave bestod i at lave et portrætinterview med Kira og Mark for min kunde. Udover at Kira og Mark er sindssyg dygtige frisører, havde de netop vundet den prestigefyldte pris Intercoiffure Mondial Academy Award 2014 (som svarer til Oscar'en indenfor kosmetikindustrien), og blev kåret som verdens bedste frisører. Hvis der er noget der er kickass, så er det dét!

Mark fortæller:  ?Det var sindssygt! Det er jo kosmetik industriens oscar. Arrangementet har været udsolgt de sidste 12 år. Alle nationaliteter var repræsenteret, og nogen var mødt op i deres nationaldragter, det var meget magisk. Nogen med kort hår, andre med langt, nogen var meget flamboyante, du ser bare hårkulturen fra alle verdens hjørner. 63 lande var repræsenteret. Dagen inden vi fik prisen overrakt var der ingen der lagde mærke til os dernede, vi var Mr. And Mrs. Nobody, men efter vi fik modtaget prisen vidste alle hvem vi var, det var virkelig en speciel oplevelse."

 

En skjult dagsorden

For mig personligt var det et helt specielt interview. Kira og Mark er nemlig forældre til to børn, og jeg var ekstraordinært nysgerrig på hvordan dælen de får forretning og familie til at gå op i en højere enhed. Natten op til interviewet, var nemlig den nat hvor jeg vågnede klokken 3.11, tissede på en pind, fik meget tydelige streger med det samme, og fandt ud af at jeg var gravid. Jeg troede ikke jeg kunne få børn. Så da jeg ca. 10 timer senere stod i mine høje hæle, og skulle interiewe to verdensstjerner, der netop var hjemvendt fra Paris, havde jeg min egen skjulte dagsorden med i tasken: Hvordan i alverden får I det der med børn til at harmonere med alt det arbejde der ligger bag at blive kåret som verdens bedste?

0false18 pt18 pt00falsefalsefalse/* Style Definitions */table.MsoNormalTable{mso-style-name:"Table Normal";mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-parent:"";mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin:0cm;mso-para-margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman";mso-ascii-font-family:Cambria;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast;mso-hansi-font-family:Cambria;mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

I har jo familie, Kira og Mark, hvordan får I en børnefamilie til at hænge sammen med at arbejde med så mange rejser, hvor I jo begge to er på scenen?

?Vi ville ikke kunne klare det uden vores dejlige bedsteforældre. Og så har vi bare taget en fælles beslutning om at det er sådan her vi lever vores liv. Til gengæld er vi så også til stede og hjemme, når vi er hjemme, og der bliver ikke snakket arbejde. Men det var ikke gået uden bedsteforældrene. Børnene har jo også været en del af det siden de var små?.

Kira fortsætter: ?Altså jeg havde en 2 måneder gammel baby med backstage til modeuge i New York, og hun blev placeret i en bæresele, og gik fra model-arm til model-arm når jeg skulle arbejde. Vi har valgt ikke at gøre det til noget problem, og vores børn må gerne lære, at man skal arbejde hårdt for noget, hvis man gerne vil have sine visioner til at ske. Det lærer vi dem jo kun ved at vise dem hvordan det ser ud. I stedet for at se dem som børn, har vi egentlig set på det som at vi har fået en ny ven der skal med os rundt, og så skal vi jo bare have det til at fungere?.

Det er tydeligt at der ligger afklaring i både Kira og Marks stemmer da de fortæller om familielivet. De har i fællesskab besluttet sig for ikke at lave et problem ud af det, og derfor er mulighederne lettere at få øje på, frem for begrænsningerne. 

?Jeg tror der er mange der tager et break fra noget når de går på arbejde? fortsætter Kira: ?Et break fra familie eller mand eller kone. Sådan har vi det jo ikke, vores arbejde er vores liv, ikke et helle hvor vi skal væk fra noget. Her er vi altså nødt til at have et bagland der fungerer, og vi skal være enige om det. Til gengæld har vi ikke altid lige styr på hvilken dag det er, og vi er meget nede på jorden. Man skal ikke vælge det her hvis man gerne vil være rig, man skal vælge denne livsstil, fordi man simpelthen ikke kan lade være. Det kræver masser af investeringer at lave succes, og man skal være villig til at ofre både tid og penge på sin passion?

Vi skal alle finde vores eget eventyr

Noget i mig faldt på plads da jeg hørte Kira og Mark fortælle om deres familie, deres valg og deres indstilling til familie og arbejde. Der er ingen tvivl om at de to frisører er høje på disciplin, kvalitet, engagement og fokus. De arbejder rigtig meget, ellers bliver man ikke kåret som verdens bedste noget som helst. INGEN kommer sovende til den succes, og nu kender jeg personligt selv en del til skønheds og frisør-branchen, jeg har skrevet for dem i 5 år, hvis du vil frem i den verden skal du knokle som du aldrig har knoklet før, og som Kira og Mark er enige om, det er en livsstil, ikke et arbejde.

Mark og Kira's historie gav mig et håb om at der også er en vej for mig. De har ikke været ude og spørge andre "hvad synes I?" og "Hvad tænker I om vores arbejdssituation?" eller "Hvad mener I vi skal gøre?". De har siddet og set hinanden i øjnene, og så har de hver især mærket efter, inde i dem selv, og er nået frem til hvad den rigtige vej for deres familie er. Ingen familier er ens. Ingen liv er ens, og her har vi to mennesker der har fået succes på at stå ved deres egne valg og skabe deres egen sti i kombinationen af karriere og familieliv.

Da jeg ankom var jeg helt tom for ord og følelser, jeg anede simpelthen ikke mine levende råd. Jeg vidste ikke hvordan faderen ville reagere. Jeg vidste ikke hvilket liv jeg ville kunne give en lille baby, jeg vidste ikke hvordan jeg skulle klare mig, om vi ville være 1 eller 2 om projekt baby, hvordan min forretning skulle overleve at jeg nu skulle være mor, hvordan jeg selv ville overleve det. Men da jeg sad og hørte urokkeligheden i de to ildsjæles stemmer, da jeg så glæden ved både deres arbejde og deres familie, og kærlighed i deres øjne, og da jeg hørte dem fortælle, så vidste jeg, at jeg også kan skabe min egen vej som mor og selvstændig, uanset om vi så er 1 eller 2 fortældre i dette projekt.

Tusinde tak til Kira og Mark fordi jeg må bruge jeres historie her på min blog, og endnu engang tilllykke med jeres fantastiske pris, som jeg ved hænger og lyser op i jeres salon.

Følg Kira og Mark på deres hjemmeside her.

Skønne læser, del din historie, du har garanteret også trådt din egen sti i det her motherhood eller fatherhood (er der noget der hedder det?). Lad os samle flere historier i kommentarfeltet, så jeg, men også alle de kommende (måske fortvivlede) forældre kan se at der ikke findes to historier derude der er ens, og at de derfor ikke behøver gå op i hvad "den rigtige" måde er, men derimod skal finde ind til hvad deres egen vej er. 

Vi har, jeg har, brug for at høre om de skæve veje, ellers farer jeg vildt i "rigtighed" og modeller, der aldrig kommer til at passe på mit liv alligevel. 

Jeg glæder mig til at læse din kommentar,

Kærlig hilsen Anne