Gravid ved et uheld: Sisse Sejr-Nørgaard fortæller sin historie

Fotocredit: Sisse's egen instagram

Gravid ved et uheld: Sisse Sejr-Nørgaard fortæller sin historie

I sommers læste jeg en rigtig god artikel i Eurowoman (læs den her), hvor Sisse Sejr-Nørgaard fortæller sin historie. Sisse er kendt som radio og TV-vært på DR, og kæreste med Esben Bjerre som er kendt som den ene halvdel af Monte Carlo. Sammen har de Elly (eller #Ellygram som hun hedder på Instagram). 

Udover at jeg er vild med Sisse, hendes ærlighed og lækre personlighed (tjek hende lige ud på Instagram!), så blev jeg meget ramt af historien, fordi jeg selv befandt mig i samme situation. Gravid ved et uheld, og hvad så nu? Jeg vidste sgu ikke rigtig hvor jeg skulle søge inspiration henne, og vupti, så landede Sisse's historie i min postkasse.

Jeg blev nysgerrig på hvordan det er gået den lille familie siden, og spurgte Sisse om hun dele sine erfaringer med dig her på bloggen. Nu hvor Elly er blevet født er der måske svar der har ændret sig, hvad hun har lært af af blive gravid ved et uheld, hvordan påvirker det to karrieremenneskers karrierer og mange andre spændende tanker. Det sagde hun heldigvis ja til, og her er Sisses historie.

 

I dag findes der 37 familieformer i Danmark, hvordan tænker du ?Familien? Danmark ser ud om bare 5 år? (hvad er der mere af/mindre af)

"Det aner jeg virkelig ikke :)"

 

Hvad/hvem hjalp dig i beslutningen om at blive sammen med Esben og beholde barnet?

"Vi havde lige fundet ud af, at jeg boblede med barn, og var i de berømte syv sind, da Esbens moster kom forbi til middag. Hun har tre skønne piger, er jordmoder og bare sådan et af den slags mennesker, som taler lige ud af posen. Det var midt i den årlige Få-Flere-Børn-Kampagne-Uge og Aftenshowet kørte i baggrunden med et indslag om hvad der skulle til, før de unge tog sig sammen og avlede løs. Esbens moster - som altså ikke vidste noget om vores blop - blev nærmest vred og sagde noget i stil med, at hvis alle bare vidste, hvilken gave børn er, så ville de ikke tøve et minut. Og der sad vi, helt hemmelighedsfulde og forvirrede. Samme aften besluttede jeg mig for, at jeg ikke kunne smide den gave ud."

 

Hvad har haft størst indflydelse på din/jeres beslutning om at beholde barnet?

"Nok ovenstående, samt min alder. Nogle kæmper for at få børn, jeg kæmpede for at forblive i en fest. Så blev jeg lige (en tand mere) voksen."

Fotocredit: Sisse's egen instagram

Hvad har været den største udfordring i forhold til at have kendt hinanden i forholdsvist kort tid (endnu ikke være et par/være et meget nyt par) og så skulle forholde sig til graviditet og barn?

"Vi ville begge gerne bare ha' været mere kærester ham og jeg. Knalde hele dagen, spise ude og rejse rundt. I stedet blev vi lynhurtigt praktiske, det savner vi stadig, selvom Elly er det nemmeste barn i verden, så er det stadig ok svært at tage hende med på Fiskebaren og drikke vin til den lyse morgen. Vi har prøvet. Og fejlet. Så vi savner det der ekstra år eller to som kærester."

 

Hvad har været den største gevinst i forhold til at have kendt hinanden i forholdsvist kort tid (endnu ikke være et par) og så forholde sig til graviditet og barn?

"Vi var et par, da det skete. Måske var det letteste, at vi ikke havde nogle fastgroede vaner eller planer, så vi er blevet gode til at tage det, som det kommer."

 

Du har fået rigtig meget respons på din artikel i Eurowoman, hvilke reaktioner overraskede dig mest (og hvorfor)?

"Det overraskede mig, at mine banaliteter og navlepilleri kunne få nogle folks pis i kog. Tænk sig, at nogle mennesker tror, at det er synd for min datter, at jeg var i tvivl om hun skulle til verden.

Jeg tror ikke, at vi ville få særlig mange børn, hvis alle var ønskede og planlagte. Det er jo en mega stor deal, ingen fortæller dig inden, at den der kærlighed til afkommet ikke nødvendigvis kommer med fostervandet.

Ingen siger, at du pludselig bliver bange for at dø. Ingen fortæller dig, at din krop bliver ukendelig indeni som udenpå, og at du derfor frygter at komme til at ligne en Fru Skrald. Men det viser også hvor små sko der er derude. Hvis ikke, jeg har haft det på samme måde som dig, så har jeg fejlet og er en rungende idiot. I stedet kunne folk - og det var der heldigvis mange, som gjorde - bare tænke; shit, nå men held og lykke.

Jeg læste alle kommentarer, så endda at et par af mine bekendte, som likede nogle af de hadske kommentarer, og det var det eneste, som ramte mig. At folk jeg troede, at jeg havde et fint forhold til, var sådan nogle hemmelige haters. Når det så er vand under broen, så ville jeg gøre det igen. For fuck det, jeg ved, Esben ved, min familie og venner ved, at Elly har det forrygende og vi har kærlighed ud af skorstenen her på matriklen. Og der er ikke noget som en god storm, det får ligesom blæst lortet væk."

 

Både du og Esben er begge skilsmissebørn (nævner du i en artikel i BT), hvordan har det været en fordel for jer at I begge to kommer fra ?brudte? familier / hvilken erfaring /viden har I kunnet trække på og har haft effekt for jer?

"Jeg ved ikke, om det er en fordel. Vi står jo heldigvis ikke med pakkede kufferter og er på vej nogen steder. Men jeg tror, at der en form for grundkærlighed i at vide, at selvom vi måske ikke bliver gamle sammen, så blir vi det på en måde alligevel, for vi har Elly og hun skal have os begge lige meget hvad."

 

I har begge to karrierer og rejse en del med hver jeres jobs, hvilke overvejelser har I gjort jer i forhold til forældreskab og karriereplaner?

"Vi nåede ikke frygtelig mange overvejelser. Men vi tager det projekt for projekt. Der er ikke nogen af os, der er vigtigere end den anden, men nogle gange kommer der bare nogle ting, som man ikke kan sige nej til, og indtil videre er der kommet flere til Esben end til mig, og det er helt fint. Når det er min tid, så ved jeg, at han trækker hagesmækken på og smør' de madder."

 

Mange af mine læsere er selvstændige kvinder, der har brug for inspiration i forhold til at få baby-business til at gå op i en højere enhed, selvom det involverer skæve arbejdstider og en del rejseaktivitet. I er nye sammen Esben og dig, og uden at kende jeres forhold kunne jeg forestille mig at I begge går meget op i jeres arbejde. Har nogen måtte give sige, eller hvordan har I fundet ud af at karriere og baby? (du er stadig på barsel, men starter om lidt, så I har sikkert haft nogle snakke)

"Jeg er nok mere kræsen, uden at have en skid at have det i. Men jeg så urimeligt heldig, at jeg har prøvet kræfter med stort set hele min branche og nu nogenlunde ved, hvor jeg gerne vil smadre igennem. At have fået styr på prioriteterne gør, at jeg ikke vil lave alt muligt udenomskarriere. Hvis det giver mening."

 

Hvis du skulle give et godt råd til kvinder der er blevet gravid ved et uheld og er i tvivl om hvad de skal gøre, hvad er så dit bedste råd til disse kvinder? (eller do?s and don?ts)

"Lyt til din mavefornemmelse. Intuition er sjældent helt i skoven. Hvis du skal være mor, så skal du det, og hvis du ikke skal, så er det det. Og så tænker jeg, at man skal se lidt på det som når du stiger ombord på et fly og læser sikkerhedsmanualen. Hvis det strammer til, så giv dig selv en iltmaske på, så kan du bedre redde dit barn. Så sørg for at tage i mod den hjælp, som gør, at du engang i mellem kan være bare dig, så er du meget mere for ungen, når du er opladt.

Jeg hører om rigtig mange mødre, som ikke forlader deres barns side det første halve år. Det er fandme sejt, men det blev ikke mig. Jeg tog i mod alle de halve og hele timer, som jeg kunne få, og nu er der også hele dage engang i mellem. Det gør, at jeg pivsavner hende, og er den bedste version af mig bagefter, men jeg skal bare lige lade op en gang i mellem. Det er sikkert også det værste man kan gøre, men heldigvis er det sådan, at det ikke er alle de andre med de gode råd, som er mor for din unge, men dig."

 

Hvad har været din største succes i rejsen fra de to streger på testen til at barslen nu er slut?

"Det er de små succes'er, såsom at få tid til at være kærester en mandag aften eller at hun spiser en hel portion mad, men generelt er det bare, at vi har fået en lækker lille familie."

 

Hvad har været din største frygt i forhold til at få et barn med en mand du ikke har kendt på længe?

"Der har ikke været nogen frygt for at få barn med Esben. Jeg bekymrer mig så rigeligt om alt muligt, at han er far til Elly er det mest beroligende overhovedet."

 

Hvem har været din rollemodel når det kommer til motherhood? (hvor har du hentet inspiration/styrke/viden henne)

"Jeg har tænkt meget på mine forældres generation. De fortsatte deres liv, bare med barn, og det er gået fint. Jeg har sovet i bunker af jakker til fester, set tv med barnepiger og er blevet bestukket med mazarintærter, så jeg ikke lavede rav i den. Det er måske ikke børneopdragelse på et højt plan, men jeg tror ikke på, at hele verden skal ændres, bare fordi der kommer et nyt menneske. Hun er dumpet ned i vores liv og så får vi på en eller anden måde det til at fungere, så vi alle er glade."

 

Havde du valgt at gennemføre graviditeten hvis du skulle være alene om det?

"Det berømte "hvis".. Ja, det havde jeg. Og jeg nok fortrudt det tusind gange og elsket det lige så meget. Jeg er ikke et overskudsmenneske af dimensioner, at blive mor har tæret på alt i mig. Man er bundbekymret, elsker helt vildt og træt helt ind i marven, det ville have været en sindssyg kamp. Men jeg havde jo nok bare gjort det."

Tjek Sisse ud på Instagram her

Og Sisse's kæreste Esben Bjerre her 

 

Jeg har KÆMPE respekt for Sisse's ærlighed, og jeg er virkelig glad for at hun ville fortælle så ærligt her på bloggen. Sisse's histore blev delt på Eurowoman, og min blev delt på Se og Hørs hjemmeside. På en eller anden måde ramte "nationen's" læsere kommentarfeltet i begge opslag. Meget hadefulde kommentarer om "stakkels barn" og "ja ja, endnu en kvinde der bare spreder ben for tilfældige mænd for at få unger" osv var bare nogle af de få negative kommntarer folk ikke kunne sidde med alene, og måtte dele med verden. 

Det var vigtigt for mig at lukke ned for kommentarerne, jeg havde ikke behov for at læse flere, og jeg er fuldstændig enig med Sisse i at mange børn jo ikke er planlagt, men det betyder ikke at de er mindre elskede børn.

Hvad med dig? Hvad tænker du når du læser Sisse's historie her på bloggen? Kan du kenkende nogle ting fra din egen graviditet eller situation? Jeg glæder mig rigtig meget til at læse dine tanker i kommentarfeltet, også selvom du bare har lyst til at give Sisse et par ord med på vejen (jeg lover at bringe dem videre)

 

Tak fordi du læste med - hjælp endelig med at dele artiklen.

Mange hilsner

Anne