Hvad fanden laver du, Anne Deppe?

Hvad fanden laver du, Anne Deppe?

Måske skulle jeg lige introducere mig selv ordentligt? Som Finn Nørbygaard engang sagde "folk kan godt lide at vide hvem det er, der er der". 

Jeg har haft så travlt med at komme igang med bloggen, at jeg ikke rigtig har fået fortalt, udover at jeg blev gravid med min underbo, hvem jeg egentlig er, og hvad jeg egentlig laver til daglig. Og så har jeg de sidste par dage haft en del møder, hvor jeg er blevet spurgt om "Hvad laver du egentlig Anne Deppe?". Hvis du ikke går op i det, så er der ingen grund til at bruge tid på dette blogindlæg, for det kommer kun til at handle om det. Jeg kommer ikke til at trække en magisk kanin op af en hat 30 linjer længere nede. Bare så du er forberedt. På en måde er det mit eget interview med mig selv. Til gengæld er der fuld power på "SE MIG! SE MIG" og "jeg ELSKER virkelig det jeg laver". Bare lige en heads up :)

 

1. Erhvervscoach.

Hele mit liv har jeg arbejdet indenfor detailbranchen. Jeg har både solgt tartarmadder i SuperBrugsen i Sønderborg, jeg har solgt Aronia-drikke, jeg har solgt Tiger of Sweden jakkesæt, Malene Birger kjoler, smykker, både de dyre og dem af plastic, børnebogsabonnementer (telefonsalg), sko (YIHAR!) og alt mulig andet. Detailbranchen har været mit liv, og jeg ELSKER den branche. Jeg har været både butikschef, sælger, områdeansvarlig, underviser og salgschef for 60 ansatte. Frem til 2014 arbejdede jeg som coach (specialist) for Magasin du Nord, og har trænet deres 1500 ansatte, ledere og specialister. 

I dag er jeg selvstændig og arbejder primært med virksomheder indenfor detailbranchen. Jeg træner ledere i gennemslagskraft, coaching, personlig udvikling, performance, samtaleteknikker, kropssprog, hvordan man bræner igennem på en scene osv. Det er vildt fedt. Nogen gange arbejder jeg med kæmpestore teams, andre gange med små teams. Af og til bliver jeg også købt til lederforløb 1:1.

 

2. Foredragsholder.

Nu bliver det tricky, så hold tungen lige i munden (jawohl!). Jeg holder foredrag. For bare 5 år siden var jeg panisk angst for at tale foran bare 4 mennesker på en gang. I oktober sidste år talte jeg foran 2.000 teenage-piger på den store scene i falkoner. Jeg holder foredrag for sundhedshuse, iværksætterforeninger, patientforeninger, efterkoler, skoler, specialister (tolke, f.eks). De fleste af mine foredrag handler om at finde modet til at skabe en sjovere forretning, nå flere kunder, eller modet til at turde stille sig mere frem, og bruge sig selv meget mere i det man laver. Jeg taler også om at få sine drømme ført ud i livet uden at man selv går i stykker af angst. Og så fortæller jeg naturligvis hvorfor det er jeg har "mandat" til at stille mig op på ølkassen og sige noget som helst om drømme og mod og "gå imod strømmen", at være sin egen og sige "fuck det" til hvad andre mener.

Samtidig bliver jeg hyret til at fortælle om min egen livshistorie, hvor jeg fortæller om et liv med meget lavt selvværd, overgreb, hashmisbrug, mobning, kriminalitet osv. Alle har en uddannelse, jeg er så en af de heldige der ikke fik SU under min uddannelse, og ikke læste en eneste bog. Til gengæld er alle mine celler uddannede i alt det jeg ved om livet og om udvikling. 

3. Privat coach

Jeg har løbende mellem 5 og 9 private kunder som jeg kører kortere eller længere coaching-sceancer med. Det er typisk karriere-kvinder (men også et par enkelte modige mænd)/kvinder med power, som har opnået ret gode resultater, men mangler troen på sig selv til at springe ud i noget nyt og vildt, eller som mangler værktøjer til at få sig selv op igen når man rammer muren. Det er vildt spændende at dykke ned i deres historier og se disse kvinder blomstre og have hele sig selv med i deres arbejde/liv/vision. 

4. Mit hemmelige arbejde (jeg skriver det på engelsk for det lyder sejere) Editorial Writer

De sidste knap 5 år, har jeg arbejdet som freelance-journalist for fagbladet DOFK, tidligere kendt som "frisørfaget". Jeg er hverken uddannet journalist eller ved ret meget om hår, men jeg er god til at skrive og jeg elsker modebranchen. I 2010 blev jeg headhuntet til at være fast blogger i deres trykte magasin, og efter halvandet år, ringede min redaktør og spurgte hvad jeg skulle have for at skrive en artikel. I dag laver jeg fast et par jobs for magasinet hver måned, og jeg elsker det arbejde. Modsat mine andre arbejdsområder, så handler det her job ikke om at være "Anne Deppe", her er jeg bare "presse" og får lov til at dykke ned i portrætinterviews med virkelig inspirerende personligheder fra hele verden.

Arbejdet giver mig mulighed for at rejse (Lonon, New York, Herning) og jeg øver mig hele tiden i at blive endnu bedre og lære endnu mere om at skrive. Jeg har af og til tænkt at jeg skal være "tro mod min niche" og kun arbejde med foredrag og coaching, men jeg kan simpelthen ikke undvære denne lillebitte del af min forretning. Jeg elsker at komme backstage til modeugen, jeg elsker min redaktør Helle og vores samarbejde, jeg elsker at finde løsninger og akut skulle finde en fotograf til en opgave, jeg elsker hele den verden jeg kun lige træder ind i, og som jeg er ude af igen efter et par timer eller et par dage.

Der er ikke ret mange der ved at jeg har dette job også, for jeg skilter ikke med det, og det føles faktisk helt underligt at sætte hele mit CV sammen og vise paletten af hvad jeg egentlig render rundt og laver. Sommerfugle i maven!

5. TV-Vært

Ja. Altså jeg ville jo gerne have et tv-program, men jeg ville ikke på TV-TV og være Casper Christensen TV-kendt. Jeg ville heller ikke være en poleret pudderdåse. Hvad gør man så? Jamen man laver da bare sin egen youtube-kanal, og så lærer man sig selv at klippe videoer. Så nu har jeg i knap halvandet år produceret DeppeTV - som er blevet en kæmpe succes. I morgen starter sæson 2, og jeg er lykkelig for at være kommet i gang igen efter min graviditets-kvalme-pause.

Det har faktisk været godt at få lidt afstand, for lige at mærke efter om det stadig er det rigtige. Og så har det været enormt fedt at få mails fra mine seere, som har spurgt mig "hvornår kommer DeppeTV igen?" - det er fedt at være savnet og at se at mit program skaber så meget værdi at folk lægger mærke til at det er væk for en stund. Du kan se DeppeTV lige her. Eller herunder, jeg har sat et afsnit ind:


6. Undercover social medie ninja

Sociale medier er noget af det bedste jeg ved. Jeg ELSKER at bruge dem, og jeg elsker at få andre til at elske sociale medier. Jeg er en kodylt stor nørd når det kommer til sociale medier, og jeg dykker ned i data, i kurser i ny viden og at teste en masse ting af selv. En sjælden gang i mellem laver jeg et kursus, fordi jeg får en del forespørgsler fra mine lækre netværksdamer og venner og veninder, og så strikker jeg en dag sammen så vi allesammen er opdaterede. Men jeg slår mig ikke på at være ekspert eller rådgiver i det, det lader jeg eksperterne og rådgiverne om. Jeg synes det bare det er skidesjovt, og jeg får selv enormt meget salg og værdi ud af de sociale medier. 


7. Projekt-idiot

Så er vi nået til rosinen i pølseenden, som man siger. Jeg laver ofte projekter. F.eks har jeg et projekt der hedder "Kickass Challenge", hvor jeg udfordrer en hulens masse mennesker online et par gange årligt. Jeg har lavet kickass Challenge i 3 år, og har arbejdet sammen med to vidunderlige mennesker på projektet. Desværre har jeg måtte give lidt slip det sidste halve år, fordi jeg blev gravid og kvalmesyg. Men Kickass Challenge kommer helt sikkert igen, jeg ved bare ikke helt hvornår endnu. 

Jeg rådgiver nogle frivillige organiationer om sociale medier, og laver stragtegi-dage og visionsdage for bestyrelser. 

Hvis en opgave er sjov, lærerig og giver streetcredit eller kugler i kassen (og jeg har tiden) så elsker jeg nye udfordringer. Jeg siger nej til rigtig mange ting, men jeg siger også ja til noget der giver mig energi og som jeg lærer af.

 

Puha. Det er alligevel meget, når jeg lige selv kigger listen igennem. Men altså, jeg har brugt de sidste MANGE år på at indrette mit eget arbejdsliv sådan som jeg gerne selv vi have det. Der er MASSER af ting jeg stadig er vildt dårlig til. At indberette moms til tiden, at have struktur i nogle særlige områder. At ringe tilbage til folk hurtigt nok. Jeg misser af og til en aftale hvis jeg ikke har fået den plottet ind i kalenderen. Og så videre. Vi har alle ting vi skal lære, og når vi har lært dem, så er der sjovt nok en hel masse nye ting vi så skal lære. Det holder aldrig op. Det er vist det man kalder livet. 

Men nu har du fået en lille ide om hvad det er for en abekat du sidder og læser blogs fra. Og nu er det faktisk din tur, for jeg vil gerne vide hvem du er og hvad du laver. Du må gerne linke til din hjemmeside eller dit arbejde hvis du har lyst, men fortæl lidt om hvem du er og hvad du arbejder med, så jeg (vi andre) kan få et billede af hvad vi egentig er for en gruppe mennesker der samles her på siden.

Skriv lidt om dig selv i kommentarfeltet herunder. Jeg glæder mig til at læse om dig (og stalke dig hvis du smider et link!)

 

Mange kærlige hilsner

Anne