Når du bliver et facit og janteloven hersker

Når du bliver et facit og janteloven hersker

Ej, ved du hvad jeg tog mig selv i her forleden dag? Jeg ville poste noget på facebook (som jeg jo gør... ofte) noget glædeligt, og så hørte jeg mig selv tænke "ej, måske skal du også lige slappe af med alt det der happy-shit!"

Holy-shit-monkey-balls hvor i alverden kom det fra?

I virkeligheden sætter jeg en kæmpe ære i at være fanebærer for et mere realistisk facebook, et mere realistisk instagram, og en mere realistisk blog. Med realistisk mener jeg at skabe et ærligt og ægte billede af hvem jeg er, og hvordan jeg ser verden. At

- Ja, jeg har bumser

- Ja jeg har (mange) lortedage, OGSÅ selvom jeg er coach, inspirator og motivator for rigtig mange mennesker, både som foredragsholder, erhvervscoach og som coach for mine private kunder. Men hvem pokker har opfundet at man så ikke længere må være menneske, når man render rundt med sådan nogle (ligegyldige) titler?

- Ja jeg brokker mig

- Ja, jeg dømmer folk (folk der tror de ikke dømmer har brug for et seriøst dybt kig ind i egne øjne - om ikke andet så start med at se hvor du dømmer dig selv, så skal resten nok komme)

- Ja jeg er for meget

- Ja jeg mister også troen på mig selv (sådan fuldstændig, hvor jeg ligger i fosterstilling)

- Ja jeg ved hvad det vil sige at have alvorlige økonomiske problemer

- Ja jeg brænder også folk af

 

Alt sammen nogen jeg overhovedet ikke er stolt af, men der er da ingen verden der bliver bedre derude, hvis jeg ikke kan starte med at stå ved den jeg er. Hvis jeg kun viser alt det pæne, alt det seje, alt det sjove, hvad er det så for en verden og virkelighed (og forvrænget selvbillede) jeg er med til at skabe?

Vi lever i et fuldstændig forskruet billede af hvad verden egentlig er, og hver eneste dag vi logger ind på vores sociale medier, så er vi med til at fastholde et billede, der meget sjældent har noget med virkeligheden at gøre.

Jeg er ikke hellig. Der er stadig ting jeg skammer mig over at dele (tro det eller lad være), og jeg ved at mine opdateringer, især de ærlige, får selv mine venner, der kender mig rigtig godt, til at krumme tæer. Men jeg repræsenterer kun sider af modtagerne, som modtagerne ikke selv vil kigge på endnu. Længere er den ikke. Det samme gør dem der rammer mig i tå-krummer-nerven.

Når alt det så er sagt, så kunne jeg forleden dag mærke, at det faktisk er rigtig vigtigt for mig at der godt må være en balance. Jeg må også godt være glad, for min glæde, mine åndssvage dansevideoer, mit fjol og gøgl er OGSÅ Anne Deppe. Det er også den jeg er. Og i kraft af at jeg viser mine dybder, så kan jeg også sagtens vise mine højder. Jeg er et menneske der har et dybt dyb og et højt højt oppe, og det billede vil jeg gerne holde fast i, også på de sociale medier.

Min facebook-venneliste (og min instagram) rummer altså både familie, venner, erhvervskunder (også nogle af de store), private kunder, nyhedsbrevslæsere (på mit nyhedsbrev på annedeppe.com - som er min firmahjemmeside) og en masse andre. Mange har rådet mig til at være mindre mig. Min succes kommer af, at jeg er så meget mig jeg overhovedet kan - på trods af hvad andre måtte tænke.

Jeg kan kendes fordi jeg skiller mig ud og står alvorligt fast ved mine værdier. Jeg praktiserer det jeg står for, og jeg prædiker ingen sandheder. Jeg har ingen ultimative løsninger, jeg har kun mit bedste, og det er godt nok. Jeg øver mig i at blive bedre hver eneste dag, jeg udfordrer mig selv,  mine kompetencer og grænser hver eneste dag. Ja, der ryger der nogle folk i svinget, men der kommer også nye til. Og de nye kommer fordi de ser et ærligt mig, ikke fordi de bliver draget af en illusion om hvem jeg forsøger at være. Og det er røv-rart, for så skal jeg heller ikke leve op til noget som helst.

Så det jeg i virkeligheden prøver at nå frem til her, er at jeg hverken gider skamme mig over mit dyb eller over min glæde.

Så her er en dansevideo, smid endelig et link til dig der danser i kommentarfeltet under videoen

Go dag og fuck janteloven <3