Træt, gravid og selvforkælelse - 3 tip til at få det bedre

Træt, gravid og selvforkælelse - 3 tip til at få det bedre

Selvom der er mange delte meninger om graviditet og spa, så er der masser af muligheder for at skabe lidt selvforkælelse hjemme i hjemmets trygge rammer. Hvis du er ekstramt kvalmeramt, så har du heller ikke særlig meget lyst til at sætte dig ud i en bil/bus/på en cykel og klæde dig af et sted hvor alle ser ud til både at være i zen og have nylakerede negle og lækkert hår. Især ikke når du selv føler dig som en fedtet, slidt forvokset hoppeborg.Men selvom du er gravid og træt, er der ting du kan gøre alene, og du kan naturligvis invitere kæresten med. Er du ikke gravid, er der ingen grund til ikke at prøve kræfter med forslagene i dette blogindlæg alligevel. Jo mere tid du bruger for på at forkæle dig selv, gravid eller ej, jo stærkere bånd knytter du til dig selv, dit selvværd og din krop. Win win for alle.

Her er selvforkælelses-tip nummer 1 for den gravide og trætte:

Ansigtsmassage! Denne video faldt jeg over for et år eller to siden, og jeg bruger den jævnligt selv. Det er ti minutter du skal investere et par gange om ugen (hvis du orker det, ellers et par gange om måneden), og hvis du nu har en kæreste derhjemme, så kan du ligge dig med hovedet i hans/hendes skød, og få ham til at følge trinene i videoen. Men den er altså designet til at du selv udfører massagen.Det er SÅ lækkert, og du har en fantastiske følelse af friskhed bagefter. Din hud elsker dig for det, især hvis du bruger en ren mandelolie nede fra din helsekost.Rigtig god fornøjelse (og husk nu at dele med dine veninder!)

Gravid og træt tip 2

TUD! Tud tud tud! Jeg sad netop og kom i tanke om denne video, den er godt nok optaget inden jeg blev gravid, men her sidder jeg altså og tuder. Jeg havde faktisk svoret at ingen nogensinde ville komme til at se den. Brug den som inspiration til at få hul på bylden og tud løs. Det hjælper dig til at slappe af, det hjælper dig til at mærke dit hjerte, og din baby vil helt sikkert takke dig for bare at give slip. Tårer og tudeturer gør underværker!

Gravid og træt tip nummer 3

Spis lige akkurat hvad du har lyst til.Når du har kvalme er der ofte kun en eller anden vanvittig ting der virker. Zapp-is, Mathilde kakao mælk, Kong Fu is, M&Ms, Ben&Jerrys, træstammer, chokolademousse, røde snørebånd, skumfiduser eller noget helt andet. Her skal overdommeren og urtekussen altså lige sendes på kursus i Jylland et par dage, og så giver du bare dig selv lov til at eksplodere dit kalorieindtag, også selvom du ved der er høj risiko for at det hele havner i toilettet om lidt. Det er selvforkælelese på internationalt niveau.I det hele taget hjælper det at turde bede om hjælp og turde være en krævende ond sted-mor type. Bliv aet på ryggen i to minutter, hvorefter kæresten bare skal skride, for nu er det for meget. En ting jeg virkelig godt kan lide når jeg har det dårligt og er træt og udmattet, det er at blive rullet ind i en dyne og blive lagt på bagsædet af en bil der bare kører mig rundt. En Deppe-rulle. Intet formål, bare at blive kørt lidt, og putt mig under dynen.Så læg mærke til hvad der virker og hvad der får roen til at sænke sig over dig, og så gør det alt det du overhovedet orker.Hvad har virket for dig når du har været gravid og trlæt, og skulle selvforkæles lidt? Del endleig gerne dine gode oplevelser, der er mange gravide der heller ikke får det bedre af ingefær-the og mariekiks.