Den gode fødsel - tag ansvar for din fødsel

Den gode fødsel - tag ansvar for din fødsel

Som gravid skal du lægge øre til virkelig meget crap du hverken har bedt om, eller er forberedt på. Især som meget visuelt menneske er det skrækindjagende at høre om sprækker og fjerkræssakse, og det er ærlig talt svært at glæde sig til fødsel når billeder af massakre dukker op på nethinden når ordet "fødsel" dukker op.

Derfor er jeg helt eminemt glad for at være startet til fødselsforberedelse hos Mia, som står bag dengodefoedsel.dk . Mia er selv mor til to, og er uddannet ammerådgiver, fødselshjælper / doula / fødselscoach hos den private fødeklinik Maia. Mia har selv haft en god fødsel og en dårlig fødsel, og ved alt om hvad det vil sige at tage ansvar for sin egen fødsel.

Jeg startede tirsdag i sidste uge, sammen med 3 andre kvinder. Udover at lære at forstå hvordan en graviditet og en fødsel fungerer rent fysiologisk, lærte vi åndedrætsteknikker og hørte hinandens historier og udfordringer i forhold til at være førstegangsfødende. 

At føde at barn har altid være forbundet med rigtig meget angst hos mig. Jeg har taget alle skræmmehistorierne til mig, og jeg har bygget en massiv mur af frygt op for at skulle gennemleve et sandt mareridt. I forvejen er jeg ikke så glad for at være et CPR-nummer frem for et menneske, så jeg er ikke så positivt stemt når det kommer til hospitaler.

Allerede efter første gang hos Mia gik jeg fra fødselsangst til at overveje om jeg måske i virkeligheden skulle føde hjemme. Jeg har allerede totalt ro i maven over fødslen, og jeg kan nu glæde mig over at jeg får muligheden for at opleve/gennemleve og nyde at bringe nyt liv til verden. Det er et kæmpeskifte for mig, og jeg glæder mig allerede til at skulle i gang med session 2 i aften.

Mia, de andre fra holdet og jeg mødes i alt 4 gange. Jeg holder dig opdateret med hvad der sker undervejs. 

Del de gode historier, dem er der masser af derude <3 Del gerne din gode fødselshistorie i kommentarfeltet, så vi kan vende billedet af fødsler i den positive retning