Q&A om vores flytning

public.jpeg

Det er mærkeligt at pakke et helt andet liv ned, end det liv jeg pakkede ud her i Brede for 3 år siden. For 3 siden boede jeg på hemmelig adresse, førte krig i statsforvaltningen, havde Emmalia i vuggestue uden at nogen vidste det, havde boet flere måneder på folks sofaer indtil lejligheden her var klar. Nu er tiden inde til helt nye og store eventyr for os allesammen. I den forbindelse har jeg samlet en del af de spørgsmål jeg har fået fra jer skønne læsere.

A) Hvorfor flytter i?

Det korte svar er at muligheden bød sig. Jeg har tænkt op at finde noget større i noget tid, men ikke for alvor, så da jeg var hos en venindes indflytterfest sagde jeg lidt henkastet at hun da godt måtte sige til hvis der blev noget ledigt i ejendommen. Det gjorde der så, og for et par uger siden så vi så lejligheden og sagde ja med det samme. Der er mange små grunde til at vi flytter. Et træls forhold til en vicevært, stigende behov for mere plads osv. Men mest af alt flytter vi fordi tiden bare er inde til at rykke videre.

B) Hvor skal i flytte hen?

vi flytter fra Brede i Lyngby til Lyngby C. Vi har fået en stor 3 værelses lejlighed med stort bad og børneværelse til pigerne, en veninde i opgangen ved siden af, sød vicevært og en går og gårdhave hvor pigerne kan lege. Det er tæt på biblioteket og mølleåen, som vi kender og så skal vi ellers lære det nye område godt at kende. Vi glæder os!

public.jpeg

C) Får pigerne så deres eget værelse?

ja det gør de. Jeg glæder mig helt afsindigt til at indrette deres værelse sammen med dem. Emmalia og jeg har allerede tilbragt timer på pinterest og har søgt inspiration til hvordan deres nye børneunivers skal indrettes. Det bliver så godt!

D) Var du ikke glad for at bo i Brede?

jo! Helt vildt faktisk. Her er alt hvad man drømmer om. Masser af natur, gode institutioner, idyl, gode forbindelser med offentlig transport, gratis parkering, gode naboer, folk der hilser om morgenen. Jeg elsker Brede. Vi flytter ikke fordi vi ikke kan lide at bo her, vi flytter fordi nye muligheder er opstået.

E) Skal pigerne beholde deres institution?

ja. Emmalia bliver i den samme børnehave og Selinna starter i samme institution til december hvor hun skal køres ind. Så jeg tager ladcyklen eller bussen til Brede hver morgen alligevel, så helt farvel til Brede bliver det ikke. Mine naboer er også ret kede af at vi flytter så vi skal selvfølgelig forbi og hilse på i ny og næ.

public.jpeg

F) Hvordan forbereder du pigerne på flytningen?

Jeg fortalte pigerne om flytningen så snart jeg selv var landet i beslutningen. Jeg vidste med det samme at jeg ville sige ja til lejligheden, men det tog mig et par dage lige at få sjælen med. Så snart alt var på plads indeni, fortalte jeg pigerne at vi skal flytte til et nyt hjem snart. De har jo set lejligheden, de vidste bare ikke den skulle blive vores.

Selinna er for lille til at forstå hvad der sker, men Emmalia er i fuld gang med at processe. Hun leger flytning med sine venner, hun spørger dagligt om de her bamser eller den her bog eller de her ting også skal flytte med. Hun og jeg drømmer store drømme med børneværelset og jeg prøver at skabe en dejlig eventyrstemning omkring det at vi nu skal bo et nyt sted. Det bliver en omvæltning, men en rigtig god en. Vi er allerede begyndt at pakke hjemmet ned og hver dag har vi mange snakke om at sige farvel og sige goddag til det nye.

G) er din gamle lejlighed så ledig?

Ja og nej. Der har allerede været en del mulige nye lejere for at kigge på den, så jeg mangler ikke flere interesserede :-)

H) er der mange børn der hvor i skal flytte hen?

ja det er der. Og mange på Emmalias alder. Der er legeplads og have i gården og vi bor 5 minutter fra biblioteket. Det kunne ikke være bedre!

Er der noget jeg har glemt at svare på?