Hej. Velkommen til,

Frejamay November

| leverpostej exotic |

Solomomboss til 2 piger.
Livsglad, normkritisk, feminist og minimalist. Jeg hjemmeunderviser højt begavet barn på
morskolen.dk og podcaster på Helle for familien podcast.

Hope you have a nice stay!

En fantastisk bog til børns store følelser (inkl rabatkode til dig!)

public.jpeg
Skærmbillede 2019-09-01 kl. 21.07.35.png

En bog til børns største følelser

Bøger! Jeg elsker børnebøger, jeg synes det er dejligt at læse eventyr og sjove historier og snakke med mine børn om de universer der åbner sig når man sammen åbner en bog. Men noget jeg elsker endnu mere, det er bøger, der også åbner min verden og udvider min værktøjskasse, og ikke kun (selvom det er awesome i sig selv) min fantasi. I dag vil jeg, i samarbejde med forlaget Alvilda, anbefale en helt særlig bog, som vi er blevet rigtig glade for hjemme hos os.

public.jpeg

Hver måned modtager vi i øjeblikket en bogpakke. Sidste måned var det Gurli Gris (læs her og få nemme tips til mindre skærm og mere bog i hverdagen) og i denne måned har vi læst 5 minutters eventyr (genial til godnatlæsning) og andre gode bøger. Vi øver os stadig i mindre skærm og mere læsning, men nu hvor Selinna (1,5 år) er blevet større, er hun også lettere at have med når vi skal læse godnathistorier. Det lykkes mig oftere og oftere at putte Selinna først, sådan så der er tid til at Emmalia (4 år) og jeg kan fordybe os i en historie. Emmalia ELSKER eventyr. Men hun er også ret vild med den nye bog om modige Magnus. Eller Malene, som han er døbt herhjemme (mest fordi feminist-mor her er træt af at der er så mange bøger der handler om drenge). Magnus er heldigvis tegnet helt unisex, så man kan som forældre bare læse det køn man helst vil. Hvis man, som mig, går lidt op i den slags.

public.jpeg

Modige Magnus (Malene) handler om at håndtere svære følelser. Vi følger ham igennem en hel uge, og hver dag er der svære situationer der skal tackles. Det kan være at han savner sine gamle venner i den nye børnehave, at han er bange for mørke, og andre situationer som vi allesammen kan relatere til når vi har børn eller omgås børn. Bogen giver helt konkrete værktøjer til gode måder at snakke med børn om store og svære følelser på, og selvom du og jeg sikkert allerede er ret gode til netop det, så synes jeg personligt det er dejligt med inspiration udefra. Ja, og så er det dejligt at læse hvad Magnus eller Malene går igennem, for det gør det nemt at snakke med Emmalia om hvor hendes følelser sidder hende og hvad vi kan gøre ved dem, når de opstår i hende. Vi er faktisk ikke færdig med at læse bogen, for vi ender med kun at læse en dag og en udfordring pr gang, og så snakker vi ret meget om hvad der sker, og hvordan jeg kan hjælpe Emmalia bedst. Modige Magnus (Malene) er virkelig en god og lærerig bog for både børn og voksne. Bogen er skrevet af den svenske adfærdsforsker, coach og bestsellerforfatter Carl-Johan Forssén Ehrlin, som debuterede med den meget omtalte bog “Kaninen der så gerne ville sove”. Men altså, jeg er selv coach, og jeg synes ikke bogen er skrevet i et “coach-sprog”, jeg synes den er superdejlig og nem og ikke-pædagog-Jonna-agtig. Hvis du, som jeg, kan blive lidt træt af den slags (indsæt selv blinkesmiley).

public.jpeg

Rabatkode

Er du nysgerrig på bogen? Så kan du købe den lige her: modige Magnus - en uge vendt på hovedet, men VENT lige et øjeblik, for jeg har en tidlig adventsgave til dig. Du får lige nu 20% rabat på bogen (ikke på portoen og ikke hvis du er premium-medlem) ved at bruge koden:

MAGNUS20

Koden gælder måneden ud, så du kan stadig nå at hapse bogen hvis du også har lyst til et nemt og børnevenligt værktøj til at få åbnet op for gode snakke om de der svære følelser, som vores samfund bliver mere og mere dårlige til at håndtere. hvis du altså spørger mig :)

Kender du bogen? Og hvilken bog om store følelser kan du anbefale? Lad os samlenogle gode eksempler sammen.

Er du blevet nysgerrig på mere lækkert bogunivers? Så kan du med fordel holde øje med momstertest.dk, hvor der kommer uddybende anmeldelse.

public.jpeg

Gode råd til mors første aften ude søges!

YES! Bæredygtigt vintertøj og fodtøj til efteråret 2019