30 dages facebook-blokering og livet i flytterod

public.jpeg

13 flyttekasser er pakket, de står stablede i stuen, klar til at blive flyttet. Jeg har opdaget at jeg faktisk ikke ejer ret mange ting længere, og det er simpelthen så rart, nu hvor vi om ganske kort tid skal flytte til noget større. Og med endnu en blokering fra facebook, så er der masser af ekstra tid til at nye flytteprocessen.

Her går det godt. Jeg synes dagene er lidt lange for tiden, med små børn der vågner tidligt og falder sent i søvn. Så når klokken nærmer sig 19 så synes jeg egentlig godt ungerne må sove. Det synes de så ikke. Så jeg ender lidt med at være en sur mor i de her dage.

Til gengæld er jeg en ret glad mor de resterende timer, for jeg glæder mig simpelthen så ubeskrivelig meget til at skulle flytte. Vi afventer stadig den præcise dato (det bliver senest 15/9), og stod det til mig måtte det gerne være i morgen. Eller i går. Jeg er SÅ klar på at rykke vores liv videre til et nyt kapitel med langt mere plads og rum til udfoldelse. Jeg er så dybt taknemmelig for hvad livet i Brede har givet os. Jeg landede her i en ekstremt svær tid, og jeg fandt ro og grounding og fik et barn mere. Det har været fantastisk. Og nu er tiden bare inde til at vi flytter os.

public.jpeg

Hvordan reagerer pigerne?

Altså, Emmalia er ret meget med. Hun og jeg bruger aftenerne på at kigge på inspirationsbilleder af børneværelser på instagram. Forleden sagde hun “moar, jeg glæder mig rigtig meget til alt det nye, men jeg kommer også til at savne alt det gamle”. Hun er en klog pige, min Emmalia. Jeg kunne kun give hende ret. Selinna ved jo ikke rigtig hvad der skal ske, hun synes bare det er sjovt at stuen ligner en lille lagerhal, og er helt sikkert glad for at mor er glad.

Jeg selv kan faktisk ikke sove af spænding for tiden. Jeg går i ordentligt tid i seng (næsten), og så ligger jeg bare og vender og drejer mig i en time indtil jeg hiver telefonen frem og kigger på billeder fra vores nye hjem, og hopper på pinterest og får ideer.

En ting er helt sikkert, jeg skal have det her badekar for voksne i mit nye hjem. “Men Frejamay, har du ikke sagt at du går ind for bæredygtighed?” og jo det har jeg, men bæredygtighed, for mig, betyder ikke at jeg overhovedet ikke må købe noget nyt. Bæredygtighed, for mig, handler om at passe godt på planeten alle de steder jeg kan, minimere mit forbrug og kun omgive mig med ting der gør mig glad. Det her kommer til at gøre mig rigtig glad, jeg har ønsket mig det siden jeg fandt ud af at det var opfundet, men jeg har ikke haft plads. Før nu. Så det her bliver min indflyttergave til mig selv.

public.jpeg


Facebook blokering

Så ja, min hjerne er totalt i flyttemode. Og ekstra meget fordi jeg er blokeret fra facebook. Yes. Der er sket det at jeg i 2017 har delt et blogindlæg som indeholder et meget smukt billede af min gravide mave. Blogindlægget er delt på min blogside (her). Tilbage i 2017. Det har facebook så lige opdaget IGÅR. Derfor har de nu blokeret mig i 30 dage. Jeg har klaget, men de fastholder at min gravide mave krænker fællesskabet (modsat pornobilleder, vold mod børn/dyr/kvinder, som alle jo ved er fællesskabsstyrkende indhold). Så jeg har taget blokeringen som en pause, og en tid til at tage en vigtig beslutning.

Jeg har længe, i flere år, haft det meget blandet med facebook. Facebook tager mere og mere tid, tonen bliver mere og mere modbydelig, jeg har et par shitstorme på mit influencer-cv og jeg bliver bombarderet med ting jeg ikke ønsker i mit liv: voldeligt indhold, politisk bullshit, folks ligegyldige meninger om ligegyldige ting, mænd der tror jeg elsker dickpics og meget andet. Og havde det så bare været det. Men det er det ikke. Facebook er også stedet hvor jeg connecter med virkelig mange mennesker, hvor jeg har mødt de fleste af mine venner i dag, hvor jeg følger med i folks liv og hvor jeg er med i grupper og fællesskaber jeg ellers ikke ville være med i. Så det er ikke så enkelt, og jeg er normalt stor fortaler for teknologisk udvikling. Men spørgsmålet er om mit liv bliver bedre uden facebook? Nu har jeg 29 dage til at teste det.

Jeg fortsætter naturligvis på min blogside på facebook og så på instagram som jeg er ret vild med, så helt væk er jeg ikke. Og så kommer der en del nyt på bloggen henover de næste måneder, så den står alt andet end stille. Men jeg går i tænkeboks, og så må jeg se hvor jeg lander henne når min blokering er slut.

Hav en awesome mandag!

P.S. Selinna har lært at sige “Tissemand” i dag. Jeg er så stolt!